olimpia

2021.07.29. 20:53

Három vereség után is lehet változás a női kézilabdacsapatunknál

A magyar női kézilabda-válogatott 38–31-es vereséget szenvedett a címvédő oroszoktól a tokiói olimpián csütörtökön, ezzel nehéz helyzetbe került a csoportból való továbbjutás szempontjából.

Szabó Szabolcs

Tokió, 2021. július 29. Tomori Zsuzsanna a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia nõi kézilabda-bajnokságának B csoportjában játszott Magyarország – Orosz Olimpiai Csapat mérkõzés után a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. július 29-én. A magyar válogatott 38-31-re kikapott. MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: MTI/MTVA

Elek Gábor szövetségi kapitány együttese az első meccsén 30–29-re kapott ki a Rióban ezüstérmes franciáktól, majd a brazilok győzték le 33–27-re. A válogatott legközelebb szombaton közép-európai idő szerint 12.30 órakor a spanyolokkal játszik a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban.

Orosz Olimpiai Csapat – Magyarország 38–31 (22–17)

Gólszerzők: Dmitrijeva 7, Ilina 6/5, Managarova 4, Vjahireva 4, Szkorobogacsenko 4, Szen 4, Makejeva 3, Gorskova 3, Bobrovnyikova 2, Vedehina 1, illetve Klujber 9/7, Szöllősi-Zácsik 5, Vámos 5/1, Lukács 4, Háfra 3, Szucsánszki 1, Schatzl 1, Márton 1, Bordás 1, Tomori 1.

Tomori Zsuzsanna csalódott az orosz meccs után Fotó: MTI

Sajnos a találkozón nem volt egy súlycsoportban a két csapat, az oroszok végig domináltak és győztek. Meggyőző különbséggel. Öt perccel a lefújás előtt hét gól volt a különbség a két együttes között, amely Vámos kettő és Bordás egy gólja ellenére sem csökkent a végéig. „Nagyon csalódott és dühös vagyok, mert semmi nem jött össze abból, amit megbeszéltünk” – mondta el Tomori Zsuzsanna. – „Hihetetlen átjáróház voltunk, védekezésben hiányzott a feszesség. Arra készültünk, hogy nem hagyunk nekik levegőt, ehelyett kísérgettük őket, hogy gólt tudjanak lőni. Ami pozitív volt, hogy támadásban elkezdtünk éledezni, de 38 kapott gól mellett nem lehet meccset nyerni. A folytatásban nincs más választásunk, nyomunk egy all in-t, aztán meglátjuk, az mire lesz elég.

Elek Gábor szövetségi kapitány minderre így reagált:

– Fel fogunk készülni, ugyanúgy, ahogy eddig, meg fogjuk csinálni azt a munkát, amit eddig, remélem, hogy ennek lesz is nyoma a pályán. Borzasztóan el vagyok keseredve az eddigi teljesítmény miatt, de bízom abban, hogy lekerül a teher a lányok válláról. Persze csodának kellene történnie ahhoz, hogy változás legyen, de feladni nem fogjuk” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Vágó Attila, a DKKA szakvezetője lapunknak elmondta:

– Talán, ha a franciák ellen sikerül pontot szereznünk, akkor átbillent volna minden. Kovacsics Anikó kiválásával egy fontos láncszem esett ki a csapatból, ám ezen tovább kell lendülni. A támadójátékkal nincsen gond, a védekezésben kell fejlődni. Ez egy nagyon fiatal csapat, amelyre sok szép feladat vár majd a közeljövőben. Azért ne felejtsük el, ott vagyunk az olimpián, már ez hatalmas teljesítmény. Számos fiatal játékosunk van, aki előtt szép jövő áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában