amerikaifutball

2021.06.19. 17:00

Sorsdöntő mérkőzés előtt a Gorillák

Várhatóan nem csak a kánikulai meleg miatt fog izzani a levegő vasárnap

Morva Dávid

A hazaiak dolgát sérülések is nehezítik

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A címben említett sorsdöntő kifejezés cseppet sem túlzás, hiszen ha a hátralevő két mérkőzését nem nyeri meg a dunaújvárosi amerikaifutball-csapat, az bizony könnyen a rájátszásba kerülhet. A hazaiak dolgát az sem könnyíti meg, hogy az eddig hibátlan CFS Guardians lesz az ellenfél.

– Ez lesz az utolsó hazai alapszakasz-mérkőzésünk, ami cseppet sem ígérkezik könnyűnek, hiszen egy 3–0-s győzelmi mérleget produkáló gárda érkezik. A Jászberényt, ahogy mi, úgy ők is fölényesen megverték, illetve a Levelek Spartans kompániáját is felülmúlták. Szeretnék ugyan nyerni, de nem mi vagyunk az esélyesek – vélekedik az elnök, Madarász Attila.

A Gorillák dolgát sérülések is nehezítik. Nem lép pályára az egyik támadófal-emberünk, aki trombózis miatt egész szezonra kidőlt, továbbá nem játszhat az egyik elit futó, Hegedüs Dániel sem, illetve a játékosként is funkcionáló Madarász Attila. Ennek ellenére a szezon előtt kitűzött cél (rájátszásba kerülés) elérése érdekében mindenképpen nyernie kell a dunaújvárosiaknak.

– Ha ez nem sikerül, akkor minden bizonnyal nem jutunk a rájátszásba. Ahhoz, hogy életben tartsuk a playoff esélyeinket, be kell húzni ezt a találkozót biztosan. Ezt követően megyünk majd július 4-én Levelekre, ott zárul az alapszakasz – tette hozzá.

Kijelenthető, hogy igazi parázs csatára van kilátás a két gárda között, ahol várhatóan, nem csak a jóval 30 Celsius-fok feletti hőmérséklet miatt izzik majd a levegő. A DAK Acél Dunaújváros Gorillaz–FS Guardians amerikaifutball-találkozó vasárnap délután 15 órától kezdődik a radari sporttelepen. A belépés mindenki számára ingyenes.

A hazaiak dolgát sérülések is nehezítik
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában