birkózás

2021.06.22. 21:21

Nyikos Veronika bravúros szereplése Eb-dobogót ért

Nagyszerű eredményt ért el a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület birkózója, Nyikos Veronika, aki a nemrégiben zárult kadet Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett.

duol.hu

A bulgáriai Samokovban június közepén megrendezett kontinensviadalon Nyikos Veronika a 73 kg-os súlycsoportban állt rajthoz a 16–17 évesek között Európa Bajnokságon.

Tombor István vezetőedző tájékoztatása szerint az első versenynapon magabiztos győzelemmel kezdett tanítványuk, első mérkőzésén bolgár ellenfelét fél percen belül két vállra fektette. A második mérkőzésén a román birkózó ellen 12–2-re technikai fölénnyel győzött. Következett az elődöntő, ahol lengyel ellenfelével szemben hatalmas mérkőzésen, 4–4-es pontozással, riválisa egy nagyobb értékű akciójával maradt alul. A folytatásban így a bronzéremért birkózhatott. A helyosztón egy harcias, ügyes fehérorosz lánnyal küzdött, azonban taktikus, jó birkózással 6–2-es sikert aratott és így a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A meghívásos gyermek- és diákversenyen ezüstérmes csapat
Fotó: DKSE

– Veronika még nem töltötte be a 16. életévét, a nála idősebekkel is felvette a versenyt és kiválóan teljesített. Dicséret illeti a kiemelkedő eredményért. A hétvégén annak ellenére, hogy Európa-bajnoki bronzérmet szerzett ismét meg kell küzdenie magyar riválisaival a címeres mezért, hiszen egy hónap múlva kadet-világbajnokságot rendeznek Budapesten. Minden esély meg van rá, hogy ott ismét szurkolhatunk Verának. Ezúton is köszönjük a felkészítést Kiss Károly DKSE edzőnek és a válogatott szakembereinek – mondta Tombor István.

A klubhoz kapcsolódó további hír, hogy a DKSE és fiókszakosztályai (Gurics György BDSE, EVSE) Budapesten a BVSC csarnokában meghívásos gyermek-, diákversenyen vettek részt.

A Kizotti Kupa célja elsősorban élményszerzés, valamint versenylehetőség biztosítása volt azon gyerekek részére, akik ismerkednek a sportággal, rövid ideje látogatják az edzéseket és ki szerették volna magukat próbálni. A viadalon 16 fő lépett szőnyegre a dunaújvárosiak közül, a szervezett, színvonalas eseményen a gyerekek jól érezték magukat és szép sikereket értek el.

1. helyezettek: 20 kilogrammos súlycsoport Szabó Viktória, 22 kilogrammos súlycsoport Boromisza Nándor, 30 kg. Kovácsik Nimród.

2. helyezettek: 28 kilogrammos súlycsoport Telek Emma, 32 kilogrammos súlycsoport Réger Hannibál, 40 kg. Czeiner Péter, 38 kg. Telek Panna, 35 kg. Garbacz Bence, 26 kg. Pudelka Alexa, 38 kg. Papp Áron Norbert.

3. helyezettek: 24 kilogrammos súlycsoport Szabó Szilvia, 26 kilogrammos súlycsoport Boromisza Norbert, 26 kg. Kató Barnabás, 32 kg. Utczay Krisztián, 32 kg. Erdősi Adrián, 60 kg. Miklósics Roland Zoltán.

A Dunaújvárosi Központi SE a csapatversenyben a második helyen végzett a BVSC együttese mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában