torna

2021.06.08. 21:27

Kovács Zsófiáék az eszéki Világkupára utaznak

Ezúttal Eszékre utaznak a tornászok, hogy részt vegyenek egy újabb Világkupa versenyen. Közben a Nemzeti Versenysport Szövetség elismerését kapta meg Sinkó Andrea, a Magyar Torna Szövetség aerobik szakágának vezetőségi tagja.

duol.hu

Budapest 20201030 torna OB Fotó: Dömötör Csaba Nemzeti Sport Kovács Zsófia

Fotó: Dömötör Csaba

Hétfős különítménnyel vágnak neki az eszéki Világkupának a tornászok, amelyet június 10-13. között rendeznek meg. A férfi mezőnyből hárman, a csapattal Eb-bronzérmes Mészáros Krisztofer és Tomcsányi Benedek, továbbá a junior Európa-bajnok Balázs Krisztián, a hölgyek közül pedig négyen, a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia, a csapattal Eb-bronzot szerző Makovits Mirtill és Bácskay Csenge, valamint Szujó Hanna utazik Horvátországba, a viadal helyszínére.

A hölgyeknél az olimpikon Kovács Zsófia két szeren, gerendán és felemáskorláton, Makovits Mirtill felemáskorláton és talajon indul. Bácskay Csenge csak ugráson, míg Szujó Hanna ugráson, gerendán és talajon is szerepel.

Az férfiaknál egyedül Balázs Krisztián esetében nincsenek kérdőjelek. Az FTC-Telekom kiválósága korláton, nyújtón és gyűrűn mutatkozik be. A két győri tornász esetében azonban vannak bizonytalanságok. Mészáros Krisztofer talajon és lólengésen biztosan biztosan bemutatja gyakorlatát, a nyújtó azonban csak a verseny előtt derül ki. Ugyanez a helyzet Tomcsányi Benedekkel is, akinek ugráson nem biztos a részvétele, lólengésen és talajon viszont igen.

A négynapos verseny első felében a selejtezőket, a második etapben pedig a szerenkénti finálékat tartják majd.

Részletes program a versenykiírás szerint, Világkupa, Eszék

Június 10. selejtezők 1. nap (férfiak – lólengés, talaj, korlát; nők – ugrás, felemáskorlát) 15:00-18:00

Június 11. selejtezők 2. nap (férfiak – ugrás, gyűrű, nyújtó; nők – gerenda, talaj) 15:00-18:00

Június 12. szerenkénti döntők 1. nap (férfiak – lólengés, talaj, korlát; nők – ugrás, felemás korlát) 13:00-16:10

Június 13. szerenkénti döntők 2. nap (férfiak – ugrás, gyűrű, nyújtó; nők – gerenda, talaj) 11:45-14:50

Aerobik: Sinkó Andreát díjazták

A Nemzeti Versenysport Szövetség rendkívüli elnökségi ülésén Sinkó Andreának – a MATSZ aerobik szakág vezetőségi tagjának – ítélték oda a Dr. Leyrer Richárd-díjat, amelyet az aerobik sportban eltöltött 30 évnyi sportdiplomáciai, sportágfejlesztési munkája elismeréséül kapott.

A kitüntetésre tizenkét főt jelöltek, és a díj történetében először kapta nő. A Dr. Leyrer Richárd Sportvezetői Díj 2015 óta minden évben azt a sportvezetőt illeti, aki a nem olimpiai sportágak területén kiemelkedőt nyújtott. Az elismerést a tragikusan elhunyt Leyrer Richárd emlékére alapították, aki a MOB alelnöke, a Magyar Kick-box Szövetség első embere és egyben a Magyar Edzők Társaságának elnökségi tagja is volt.

Sinkó Andrea, aerobik szakág vezetőségi tag: Nagyon nagy elismerés számomra ez a díj. Külön érdekesség, hogy idén harminc éves a hazai aerobik szakág. Ez tovább emeli számomra a kitüntetés értékét, hiszen egy ilyen évfordulón átvenni ezt a díjat, nagyon jól eső érzés. A névadót személyesen is ismertem a kolumbiai Világjátékokról, amelyen Leyrer Richárd csapatvezetőként, én pedig versenybíróként és edzőként vettem részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában