vízilabda

2021.06.10. 20:36

Kis itthonlét után jöhet a világliga-szuperdöntő

Athénban kemény menet vár a vízilabda-válogatottra, hat nap alatt hat mérkőzést játszanak

Gallai Péter

Garda Krisztináék egy hét után mennek ismét külföldre

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Nagyon hasznosan telt az olimpiára készülő magyar női vízilabda-válogatott kaliforniai edzőtábora, amit az ötkarikás címvédő és világbajnok Egyesült Államokkal töltött Bíró Attila együttese.

A két fél négy hivatalos meccset – mindet az USA nyerte –, valamint öt öt negyedes edzőmeccset is játszott egymással. Ezenfelül az amerikai válogatottal állóképességi edzéseket tartottak, úszóteszteket csináltak, konditeremben dolgoztak, azaz komoly terhelésnek voltak kitéve a magyar játékosok.

– Nagyon sokat tanulhattunk tőlük, és úgy érzem, hogy napról napra látszódott a csapatunkon a fejlődés, még ha az eredmény nem is azt mutatta – jegyezte meg Horváth Brigitta, az egyik DUE-Maarsk-kerettag.

A válogatott a hétvégén ért haza, hogy aztán hétfőtől ismét a Margitszigeten folytassa a felkészülést, immár az összes Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics-játékossal. Amerikába csak Magyari Alda, Szilá­gyi Dorottya, Garda Krisztina és Horváth Brigitta utazott, de mostanra Gurisatti Gréta ujja is meggyógyult, így rá is számíthat a kapitány a csapat előtt álló következő tornán, az athéni világliga-szuperdöntőn.

Ide vasárnap utazik el a válogatott, ahol igen komoly terhelésnek lesz kitéve, hat nap alatt hat mérkőzést játszik. Hétfőn, kedden és szerdán a csoportmeccseken Japánnal, Oroszországgal és Kanadával találkoznak a lányok. A másikban az Egyesült Államok, Spanyolország, Görögország és Kazah­sztán szerepel. A folytatásban csütörtökön a negyeddöntők, pénteken az elődöntők és hely­osztók, szombaton a helyosztók és éremcsaták jönnek.

– Az amerikai eredményeket mindenki látta, ezekből is kivehető, még nincs kész csapatunk hozzájuk képest, ugyanakkor nagyon sok mindenben tisztult a kép. Jó néhány játékosunk most szembesült először azzal, iszonyatos energiákat kell mozgatni ilyen ellenféllel szemben egy mezei faultért, ennek ellenére azért láttuk, náluk is akadnak rések a pajzson. Grétának Athénban akár előnyére is válhat, hogy kevesebbet volt játékban. Szeretném hangsúlyozni, az olimpiai csapatba kizárólag meghatározó játékosokat keresek, szó sem lehet kiegészítő emberről! Minden keretbe kerülőnek meccset eldöntő képességekkel, önbizalommal kell rendelkeznie – idézte Bíró Attilát a szövetség honlapja.

Garda Krisztináék egy hét után mennek ismét külföldre
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában