vízilabda

2021.06.28. 21:42

Kedd este a horvátok következnek

Szabó Szabolcs

Fotó: Vidovics Ferenc

Mint arról hétfői kiadásunkban már részletesen beszámoltunk, győzelemmel kezdte a szentesi leány U15-ös vízilabda Európa-bajnokságot a dr. Sike József által irányított magyar nemzeti csapat, amely az első két negyedben gyakorlatilag eldöntötte a görögök elleni meccset (10–6).

Kardos Dominika (4) egy gólt szerzett a görögök elleni nyitómecscsen Fotó: Vidovics Ferenc/Szentesi Vízlabda Klub

Biros Péter, az utánpótlás-korosztályokért felelős szövetségi kapitány így értékelt a találkozót követően:

– Ennek a garnitúrának ez volt az első igazi tétmérkőzése, és gratulálok a lányoknak a sikerhez. Az első két játékrészt nagyon jól megoldották, ám a harmadik negyedben jött egy kis megingás, ám végül jól reagáltak erre is, hiszen túllendültek ezen a szakaszon. A védekezésünk alapjában jól működött. Támadásban a lehetőségek közel felét használták ki a lányok, de ne legyünk telhetetlenek! Egy világeseményen a jó kezdés kiemelten fontos, most pedig már a kedd esti, Horvátország elleni találkozóra kell összpontosítani.

A horvátok nagy vereséggel nyitották a szentesi tornát. Az orosz csapat 24–9-re verte déli szomszédunkat, a mutatott játék alapján a ma este 18 órakor kezdődő találkozó esélyese a magyar válogatott, amelyet két, dunaújvárosi tehetség, Kardos Dominika és Kardos Laura is erősít.

További eredmények: A csoport, első játéknap (vasárnap): Olaszország – Izrael 11–7, Hollandia – Szerbia 9–6, hétfő: Szerbia – Olaszország 7–18, Spanyolország – Hollandia 11–3.

Sike József csapata a horvátok után szerdán pihen, majd csütörtökön 18 órától a B csoport egyik rangadóját vívja majd a remek erőkből álló oroszokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában