vízilabda

2021.06.30. 20:39

A csoport első helye lesz a tét az oroszokkal

Az U15-ös lány vízilabda-Európa-bajnokságon szerdán nem játszott a magyar válogatott, amelynek vezetőedzője a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics szakmai stábjának tagja, dr. Sike József, a csapatban pedig a DFVE két utánpótlás-játékosa, Kardos Dominika és Kardos Laura szerepel.

Gallai Péter

Fotó: Vidovics Ferenc

A csapat eddigi két csoportmérkőzését megnyerte, az erős riválisnak gondolt görögöket 10–6-ra, majd a horvátokat 18–7-re verte a csapat, s mivel a törökök visszaléptek a koronavírus-járvány miatt, így csütörtökön az oroszok ellen jön az utolsó mérkőzés 18 órától. Ami a kvartett első helyéről fog dönteni. Két éve az oroszok másodikok lettek, persze a játékosok azóta cserélődtek, ennek ellenére dr. Sike József őket ezúttal is az élmezőnybe várja.

Kardos Laura két gólt lőtt Horvátországnak Fotó: Vidovics Ferenc/Szentesi Mozaik

Azaz az első nagyon komoly erőfelmérő vár a lányokra, bár ahogyan lapunknak mondta, az Eb utolsó napjaira lett kihegyezve a csapat, hiszen teljesen mindegy, ki és mit játszik a csoportjában, ha kikap a negyeddöntőben. Az Eb zárt kapus, de a LEN a hivatalos oldalán minden találkozót élőben közvetít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában