futsal

2021.05.05. 08:30

Ma este szezonzáró meccs a sportcsarnokban

Az alsóház zárásaként a házigazda Dunaújváros az Újpestet fogadja – ezúttal szurkolók előtt

Balogh Tamás

Védettségi igazolvánnyal újra szurkolhatunk a fi atal újvárosi futsalcsapatnak

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros

A szabályokat követve az arra jogosultak már a helyszínen láthatják a férfi futsal NB I alsóházi 8. fordulójában a Dunaferr DUE Dutrade FC – Újpest RFC-220 Volt összecsapást a Dunaújváros Sportcsarnokban ma este hét órai kezdéssel.

Az eseményt a kilátogatók díjtalanul tekinthetik meg. Az erre nem jogosultak a hagyományos helyén jelentkező internetes stream csatornán élőben követhetik a találkozót.

Nézzük először a felsőházat! A két éllovas, a Haladás a Veszprém, a Berettyóújfalu a Debrecen ellenében idegenben szerezte meg a három pontját. Az utóbbiaknak az előző fordulóban a Kecskemét ellen elért döntetlen lehet az igazi veszteség az aranyéremért folyó versenyfutásban. A bronzért is legalább ilyen kemény küzdelem folyik a Debrecen és a Veszprém között. Egy kérdés már eldőlt az alsóházban! Ebből a fordulóból ugyanis egy mérkőzést már lejátszottak Budaörsön hétfőn este. A Nyírgyulaj érkezett az Aramishoz, és 2–0-ra legyőzte a vendéglátóját. Ezzel az alapszakaszt az utolsó helyen záró nyírségiek elérték a legfontosabb céljukat: bent maradtak az első osztályban.

A lelkes házigazdák becsületbeli ügyként tekintenek a találkozóra

Az Újpest számára ez egy sorsdöntő mérkőzés lehet. A fönt említett eredmény hatására a lilák jelenleg – igaz egy meccs hátrányban, de – egy ponttal kevesebbel, mint az előttük álló Aramis, kieső helyre kerültek.

Belátható, hogy a játékoskeretét tekintve ettől jóval elegánsabb helyre várt csapat, ez alkalommal különösen nagy energiákat fog mozgósítani a három, de legalább az egy pont kicsikarására. Ez utóbbival is versenyben maradhatnának a bent maradásért folytatott ádáz küzdelemben. A következő fordulóban aztán még akkor is, egy ki-ki mérkőzésen a két nehéz helyzetben lévő csapat dönthet a sorsáról.

A Dunaferr DUE Dutrade FC csapata most sem vár a csodára. Az már tény, hogy a rájátszásban mutatott eredménytelensége miatt kiestek az első osztályból. A főképp az utánpótláskeretből összeállított gárda nem tudott versenyképes ellenfele lenni a többi, bent maradásért küzdő alakulatnak. Ettől függetlenül afféle becsületbeli ügyként, végigküzdötték a bajnokságot. A záró meccsen egy jó teljesítménnyel akarnak búcsúzni az élvonaltól. Ennek a tervüknek megvannak az alapjai. Az erről szóló bizonyítékaik minden eddigi, ebben a fölállásban lejátszott mérkőzéseiken megtalálhatók. „Csak” annyit kell tenniük, hogy megvalósítják az edzőjük elvárásait. A tudásuknak megfelelő teljesítményt mutatnak be. Támogatják a kapusukat, kihasználják az összjáték előnyeit és higgadtan értékesítik a minden fordulóban megnyíló zicccereiket! Ebben az esetben végre újra meghallgathatják a kilátogató közönség tapsát.

A 18 év feletti szurkolók a sportcsarnokba a koronavírus elleni védettségi és a személyi igazolvány együttes bemutatásával léphetnek be. A felügyeletük alatt lévő 18 évesnél fiatalabbaknál az életkort kell igazolni.

Védettségi igazolvánnyal újra szurkolhatunk a fi atal újvárosi futsalcsapatnak

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában