röplabda

2021.04.12. 21:21

Úgy készülnek, lejátsszák a hátralévő mérkőzéseket

A röplabda Extraliga kvalifikáló körének nyolcadik fordulójában a Dunaújvárosi KSE együttese vasárnap este a MÁV Előre Bericap vendégeként lépett volna pályára, de a találkozó elmaradt. Az MRSZ döntése értelmében a három bajnoki pontot játék nélkül a pályaválasztó csapat kapta.

Gróf András

Fotó: LI

Sajnos a vasárnapra tervezett három mérkőzésből mindössze egyet sikerült lejátszani a csapatoknak. A Dág KSE – Kistext találkozót már napokkal korábban törölték a programból, ám a dunaújvárosiak meccséről csak az utolsó pillanatban született döntés. Az okokról a Dunaújvárosi KSE vezetőedzőjét, Tomanóczy Tibort kérdeztük.

Hatvany Zsolték vasárnap játék nélkül veszítették el a bajnokijukat a szövetség döntése alapján
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

– A vasárnapi bajnoki mérkőzést megelőzően koronavírus gyanúja merült fel két játékosunknál. Bár mindketten tünetmentesek, az aktuális járványügyi protokoll szerint jeleztük az esetet a Magyar Röplabda Szövetség felé. Az illetékesekkel való egyeztetés eredménye az lett, hogy biztonsági okokból nem utaztunk el a vasárnapi összecsapás helyszínére. A további szereplés az elvégzett PCR-tesztek eredményétől függ majd. Mi természetesen úgy készülünk, hogy szerdán a Debreceni EAC elleni idegenbeli, és vasárnap a Kistex elleni hazai összecsapásokon pályára lépünk. Mindenképpen játszani szeretnénk, hiszen az edzéseken ezért dolgozunk. Ezzel a két találkozóval ugyanis befejeződik a bajnoki szezon a felnőttcsapat számára. Alapvető célunkat, az extraligás tagságunk meghosszabbítását teljesítettük. A következő időszakban már az U21-es együttesünk bajnoki szereplésére koncentrálunk – nyilatkozta.

A vasárnapi játéknap egyetlen lejátszott találkozójának eredménye: Kecskeméti RC – Debreceni EAC 3:0 (23, 20, 10).

A tabella állása a nyolcadik fordulót követően: 1. Kecskeméti RC 20 pont, 2. Kistext 17 pont, 3. Debreceni EAC 15 pont, 3. 4. Dunaújvárosi KSE 13 pont, 5. MÁV Előre Bericap 8 pont, 6. Dág KSE 2 pont.

A kilencedik fordulóban már biztos, hogy elmarad a Dág KSE – MÁV Előre Bericap összecsapás. A Magyar Röplabda Szövetség döntése értelmében a három bajnoki pontot a székesfehérváriak kapták. A játéknap másik tervezett párosításában a Kistext együttese az éllovas Kecskeméti RC gárdáját fogadja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában