sport/vízilabda

2021.04.11. 20:34

Sima siker zárásnak, jöhet a bajnoki döntő

Miután az UVSE a papírforma szerint 13–4-re nyert a Tatabánya ellen pénteken este, így már teljesen tét nélküli mérkőzésen zárta az alapszakaszt szombaton a DUE-Maarsk vízilabda-együttese a Szegeddel. A lányok szintén hozták a kötelezőt, a bajnoki döntőt szombaton kezdik.

Gallai Péter

Brezovszki Gerdáék letudták a kötelezőt, egy hét felkészülés után kezdik a finálét

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Miután a múlt szerdai rangadón az Újpest egy góllal nyert a dunaújvárosi csapat ellen, és ezzel az élre állt, a Tatabánya földöntúli csodájában bízhatott Mihók Attila csapata. Ez elmaradt, így az első két hely sorsa eldőlt az alapszakaszban. Szombaton a Szeged elleni zárás a DUE-Maarsk számára is formalitás volt. Hullámzó játékkal, de magabiztos hazai győzelem született.

Mihók Attila vezetőedző azt mondta a mérkőzést követően, hogy a szerdai, UVSE elleni találkozó után nem könnyen tudtak koncentrálni, mint a játék képéből ki is derült számára.

– A Szeged küzdemelre késztetett minket, nagy lélekkel és szívvel játszottak, úgy láttam. Főleg azért, mert nemrég három tagjukkal is volt alkalmam együtt dolgozni az Universiade-válogatottban, így egy kicsit más szemmel néztem a meccset, őket jobban figyeltem és láttam. Az ellenfél mindent kiadott magából, és megnehezítették elsősorban a támadásainkat, szervezett védekezéssel, rengeteg blokkal le tudtak lassítani minket. Ennek nyilván annyira nem örültem, de gratulálok a Szegednek, mert szervezett, előre kigondolt védekezés volt, amit nehéz volt feltörni. Értékelhető, jó meccset játszottunk, azért jobb lett volna pár nappal többet pihenni az UVSE-találkozó után, de hát nem lehet. Hamar vissza kellett rázódni a szerdai rangadó után a valóságba – értékelt.

A válogatott kiválósága, Szilágyi Dorottya kiemelte, örült, hogy gyengébb játékkal is hozták a kötelezőt.

– A helyzetkihasználás tekintetében viszont nagyon sokat kell javulni a döntőre, mert ezek az UVSE ellen nem férnek bele – jegyezte meg.

A finálé első felvonását április 17-én 20.45 órától játsszák Budapesten.

Brezovszki Gerdáék letudták a kötelezőt, egy hét felkészülés után kezdik a finálét
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Jegyzőkönyv és az alapszakasz végeredménye

DUE-Maarsk Graphics – SZTE Szeged 11–4 (2–1, 3–0, 3–2, 3–1)

DUE-Maarsk Graphics: Magyari – Szilágyi 1, Horváth, Mahieu 2, Brezovszki, Szellák 2, Huszti. Csere: Gurisatti 3, Szabó, Garda 2, Pál 1, Mucsy, Sajben N. Vezetőedző: Mihók Attila.

Az utolsó fordulóban dőlt el, hogy a bronzpárharcban ki lesz pályaelőnyben. A BVSC nagy csatában 9–9-re végzett a Fradival, így megőrizte harmadik helyét az FTC előtt. Az alapszakasz végeredménye:

1. UVSE 51 pont, 2. DUE-Maarsk 49 pont, 3. BVSC 40 pont, 4. FTC 38 pont, 5. Szentes 23 pont, 6. III. Ker. TVE 22 pont, 7. Eger 19 pont, 8. Szeged 18 pont, 9. Tatabánya 6 pont, 10. Bp. Honvéd 0 pont. Az 1-2., 3-4., 5-6., 7-8. és 9-10. helyezettek egymás ellen játszott párharcok után döntik el a végső sorrendet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában