röplabda

2021.04.02. 21:14

Olyan meccset vesztettek, ami a kezükben volt

A röplabda Extraliga kvalifikálós körének 5. fordulójában a Dunaújvárosi KSE együttese szerdán este idegenben kétjátszmás előnyt követően szenvedett vereséget.

Gróf András

Fotó: LI

Kistex – Dunaújvárosi KSE 3:2 (-23, -19, 17, 19, 10)

Kistext: Török R., Szalai Sz., Chamone, Gacs, Bokor G., Gönczi, Lassu (liberó). Csere: Kocsondi, Hajós, Flachner, Erki, Török Sz., Farkas R. (liberó). Vezetőedző: Weczera Csaba.

Dunaújvárosi KSE: Garrett, Ambrus, Mészáros D., Bohnicsek, Tomanóczy B., Hatvany Zs., Gebhardt Á. (liberó). Csere: Boa Sz., Balázs B., Laczi, Duman, Kecskeméti B., Majoros, Sümegi (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Kecskeméti Bálinték vasárnap Dágon folytatják
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Weczera Csaba: – Az első két játszmájában ugyanazokat a hibákat követtük el, mint az előző, Kecskemét elleni meccsen. Aztán sikerült kikászálódni a gödörből, és elővenni azt, amit tudunk. Gratulálok a srácoknak, de ez is csak egy apró lépés volt ahhoz, hogy elérjük a célunkat.

Tomanóczy Tibor: – Az első két szettben a megbeszélt taktikát betartották a fiúk, ami működött is. Az előny birtokában viszont megnyugodott a csapat, aminek hatására minden taktikai utasítást elfelejtettek. A negyedik szettben is tartott ez a mélyrepülés, így jött az ötödik, amelyben ugyan 9:6-ra vezettünk, de attól kezdve kaptunk zsinórban hat pontot, ami nem megengedhető. Ha pozitívan nézzük a történéseket, akkor azt mondhatjuk, hogy a Kistext otthonából hoztunk egy pontot. Azonban sajnálom, hogy egy olyan meccset vesztettünk el, amely a kezünkben volt. A legfontosabb tanulság, hogy meg kell tanulnunk, hogyan kell győzni.

A játéknap másik két találkozójának eredménye: Debreceni EAC–MÁV Előre Bericap 3:1 (18, 18, -27, 21, Dág KSE–Kecskeméti RC 1:3 (23, -21, -9, -17).

A tabella állása. 1. Kecskeméti RC 14 pont, 2. Kistext 11 pont, 3. Debreceni EAC 9 pont, 4. Dunaújvárosi KSE 8 pont, 5. MÁV Előre Bericap 2 pont, 6. Dág KSE 1 pont.

A hatodik fordulóban vasárnap ismét idegenben lépnek pályára az újvárosiak. A Dág KSE elleni zárt kapus összecsapás 16 órakor kezdődik. A forduló további párosítása: MÁV Előre Bericap–Kecskeméti RC, Kistex–Debreceni EAC.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában