röplabda

2021.04.05. 20:58

Győztek ugyan, de az örömük nem lehet teljes

A röplabda Extraliga kvalifikáló körének hatodik fordulójában a Dunaújvárosi KSE együttese vasárnap idegenben ötjátszmás csatában győzött, ami két bajnoki pontot eredményezett.

Gróf András

20210317 Dunaújváros Dunaújvárosi Kézilabda Sport Egyesület DKSE - Dág Községi Sport Egyesület KSE felnőtt férfi röplabda mérkőzés a Dunaújváros Sportcsarnokban A képen: GARRETT ETHAN WILLIAM (1) BOA SZABOLCS (5) DUMAN HÜSEYIN BATUHAN (9) Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: illusztráció

Dág KSE – DKSE 2:3 (21, -17, -19, 20, -2)

Dág KSE: Majer, Kun B., Flachner D., Sow, Kara, Oláh B., Jánossy (liberó). Csere: Buzás M., Kunert, Krekk, Mihucz, Balázs B., Takács R., Steiner (liberó). Vezetőedző: Zirigh Balázs.

DKSE: Garrett, Ambrus B., Boa Sz., Tomanóczy B., Duman, Mészáros D., Gebhardt Á. (liberó). Csere: Balázs B., Laczi, Hatvany Zs., Kecskeméti B., Majoros, Sümegi (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Nagy akarással kezdték a mérkőzést a hazaiak, aminek meg is lett az eredménye. A következő két játékrészben azonban egyértelműen a dunaújvárosiak akarata érvényesült, így sikerült fordítaniuk. A negyedik szett ismét a hazaiaké volt, de a döntő játszmát nagy különbséggel nyerte a DKSE gárdája.

A sereghajtónál hagytak egy pontot a dunaújvárosiak
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Zirigh Balázs: – Az idegenbeli meccshez képest előre léptünk, mind játékban, mind akarásban. Már a Kecskemét elleni szerdai mérkőzésen is produkáltunk egy jó szettet, de ez most kétszer is sikerült. A döntő játszmára sajnos elfogytunk, bár ehhez hozzájárult az is, hogy a Dunaújváros szinte tökéletesen védekezett. Gratulálok nekik, a csapatomnak meg a pontszerzéshez.

Tomanóczy Tibor: – Nagyon hullámzó játékkal nyertünk két bajnoki pontot, de sajnálom, hogy egyet elvesztettünk. Egyúttal gratulálok a Dágnak, mert a számukra már tét nélküli mérkőzésen kihozták magukból a maximumot. Nem értem, hogy az ötödik szettben mutatott játék hol volt az előtte lévő négyben.

A játéknap eredményei: MÁV Előre Bericap – Kecskeméti RC 0:3 (-23, -16, -16), Kistex – Debreceni EAC 0:3 (-22, -18, -21).

A tabella állása: 1. Kecskeméti RC 17 pont, 2. Debreceni EAC 12 pont, 3. Kistext 11 pont, 4. Dunaújvárosi KSE 10 pont, 5. MÁV Előre Bericap 2 pont, 6. Dág KSE 2 pont.

A 7. fordulóban szerdán hazai környezetben lépnek pályára az újvárosiak. A Kecskeméti RC elleni zárt kapus összecsapás 20 órakor kezdődik a Dunaújváros Sportcsarnokban. A további párosítás: Kistex – MÁV Előre Bericap, Debreceni EAC – Dág KSE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában