labdarúgás

2021.04.09. 19:50

Ezt a meccset bármilyen áron, de meg kell nyerni

A NB III. középcsoportjának huszonnyolcadik fordulójában a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata vasárnap 16.30 órakor az Újpest FC második számú együttesét fogadja a Dunaújváros Stadionban. Az ellenfél éppen öt ponttal a DPASE előtt áll a tabellán.

Gróf András

2021.04.08. DPASE sajtótájékoztató Dunaújváros Fotón: Szepessy Róbert, játékos, Jakab Elek vezetőedző Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az újvárosiak nincsenek jó formában, hiszen legutóbbi három találkozójukon vereséget szenvedtek. A legutóbbi paksi „kalandos” 2–1-es vereségről és a vasárnapi esélyekről Jakab Elek vezetőedző beszélt.

– Úgy gondolom, hogy a paksi mérkőzésen egy kicsit igazságtalan eredmény született. A csapat jól játszva végig vezetett, de az utolsó három percben két tizenegyest ítélt ellenünk a játékvezető. Ez azért fájó, mert az elsőt talán meg lehetett adni, de a másodiknál nem történt szabálytalanság. Így tulajdonképpen egy megnyert mérkőzést veszítettünk el. Azonban fontos számunkra, hogy jól játszott a csapat, sok lehetőségünk volt. Ami viszont figyelmeztető, hogy a jó játék ellenére nem tudtunk olyan magabiztos előnyt szerezni, amellyel időben el tudtuk volna dönteni a mérkőzés végkimenetelét. Sajnos a hajrában beküldött két, ifjúsági játékos rutintalan megmozdulásai miatt kaptunk büntetőket. Természetesen nem szabad az ő nyakukba varrni a vereséget. Becsülettel dolgoznak tovább, készülnek a következő feladatra, hiszen a csapat egységébe ők is beletartoznak – tekintett vissza.

Szepessy Róbert csapatkapitány és Jakab Elek a mérkőzés előtt rendezett sajtótájékoztatón
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Elmondta, vasárnap újabb NB I.-es tartalékegyüttessel találkoznak. Ami biztos, hogy az ezekben a gárdákban szereplő fiatalok a képzési rendszernek köszönhetően szinte tökéletes fizikai állapotban vannak, és egy jól begyakorolt játékszisztémát tudnak alkalmazni. Ezt csak rutinnal nem lehet ellensúlyozni, de ezt a meccset bármilyen áron meg kell nyerni.

A csapatkapitány, Szepessy Róbert a múlt héten büntetőből ugyan betalált, de a végeredménnyel nem lehetett elégedett.

– Egy teljesen nyerhetőnek tűnő mérkőzést veszítettünk el. A végére talán a saját magunk által diktált tempóba egy kicsit elfáradtunk. A lefújást követően természetesen mindenki csalódott volt, de a heti felkészülés kezdetekor megbeszéltük, hogy a meccs nagy részében nyújtott teljesítményünk jó irány. A jövőben az a feladatunk, hogy ezt a produkciót ki tudjuk tolni a kilencvenedik percig. Sajnos hiányzik néhány gól a játékunkból, ami hétről hétre visszatérő probléma. Nekem is volt 1–0-nál egy olyan kecsegtető lehetőségem, amit nem sikerült jól megoldani. Azonban azt is látni kell, hogy nagy segítség lenne a csapat számára, ha a támadósorban szereplők közül többen is eredményesek lennének. Az Újpest legyőzése sem lesz egyszerű feladat, de bízunk benne, hogy ezúttal végig jól teljesítve, gólokkal nyerünk.

A forduló további mérkőzései: Budapest Honvéd-MFA II – Taksony, Rákosmente – FTC II, Iváncsa KSE – Kozármisleny, Vác – Körösladány, Hódmezővásárhely – Dabas-Gyón FC, Szekszárd – ESMTK, FC Dabas – Majosi SE, Szegedi VSE – Paksi FC II, Monor – Kecskeméti TE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában