röplabda

2021.04.08. 21:06

Extraligás tagságuk a sikerrel biztosítva

A röplabda Extraliga kvalifikáló körének hetedik fordulójában a Dunaújvárosi KSE együttese szerdán este hazai pályán legyőzte a listavezető Kecskeméti RC együttesét. Ezzel eldőlt, hogy a DKSE a következő szezonban is a legmagasabb osztályban szerepelhet.

Gróf András

2021.04.07. Dunaújvárosi Központi Sportegyesület-Kecskeméti Röplabda Egyesület felnőtt férfi röplabda mérkőzés Exatra Liga Dunaújváros Sportcsarnok Fotós: Szabón Zsedrovits ENikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az első szettet végletekig kiélezett csatában nyerték a hazaiak. Pedig vezettek 23:16-ra, de a kecskemétiek remek hajrát nyitottak, és 24:24-re alakították az állást. Ezt követően a vendégeknek szettlabdájuk is volt, de végül az újvárosiak szereztek játszmaelőnyt. A második játékrészt felszabadult játékkal nyerték a házigazdák. A harmadik játszmában viszont „betlizett” a DKSE, de a következő szettre sikerült ismét összekapni magukat.

Dunaújvárosi KSE – Kecskeméti RC 3:1 (27, 21, -13, 18)

Dunaújvárosi KSE: Garrett, Tomanóczy B., Majoros, Hatvany Zs., Kecskeméti B., Mészáros D., Gebhardt Á. (liberó). Csere: Duman, Ambrus, Bohnicsek, Boa Sz., Balázs B., Laczi, Sümegi (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Kecskeméti RC: Nagy J., Gebhardt N., Kaszap, Rabeka, Stréli, Kandulinski, Tüske (liberó). Csere: Horváth B., Krupánszki, Szabó B., Szabó K. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Kecskeméti Bálint játékát külön kiemelte a vezetőedző, Tomanóczy Tibor
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Tomanóczy Tibor: – Majdnem elkótyavetyéltük a megszerzett előnyünket, de az előző összecsapásból megtanultuk, hogyan kell átlendülni a holtponton. Az előző találkozóból a lendületet át tudtuk menteni annak ellenére is, hogy eléggé fáradtak vagyunk. Nehezen bírható, hogy pihenés nélkül háromnaponta kell játszani. Minden csapat, így mi is több sebből vérzünk, de a mérkőzésre megpróbáljuk a legütőképesebb csapatot felállítani. A mai meccsen a csapatból Kecskeméti Bálint játékát emelem ki, aki végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott annak ellenére, hogy nem a saját posztján kellett játszania.

A játéknap másik két találkozójának eredménye: Kistex – MÁV Előre Bericap 3:0 (17, 16, 23), Debreceni EAC – Dág KSE játék nélkül 3:0, mivel vírusgyanú miatt a dágiak nem utaztak el a mérkőzésre.

A tabella állása a hetedik fordulót követően: 1. Kecskeméti RC 17 pont, 2. Debreceni EAC 15 pont, 3. Kistext 14 pont, 4. Dunaújvárosi KSE 13 pont, 5. MÁV Előre Bericap 2 pont, 6. Dág KSE 2 pont.

Tehát eldőlt, hogy a hátralévő három forduló eredményeitől függetlenül a Kecskeméti RC, a Debreceni EAC, a Kistext és a Dunaújvárosi KSE folytathatja a következő idényben az Extraligában, a MÁV Előre Bericap és a Dág KSE pedig marad az NB I-ben.

A nyolcadik fordulót vasárnap rendezik. Az újvárosiak idegenben a MÁV Előre Bericap együttesével mérkőznek. A zárt kapus összecsapás 18 órakor kezdődik. A forduló további tervezett párosítása a következő: Dág KSE – Kistex, Kecskeméti RC – Debreceni EAC.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában