futsal

2021.04.22. 21:36

Egyszer már sikerült ellenük

A futsal NB I alsóházának 6. fordulójában a Dunaferr DUE Dutrade csapata az Aramist fogadja holnap este hét órától.

Balogh Tamás

Fotó: LI

A mérkőzés az eddigiek szerint zárt kapus lesz, az eseményt a szokásos internetes stream csatornán, élőben követhetik nyomon a szurkolók.

Az alsóházban a Ferencváros jó formába hozta magát a dunaújvárosiak elleni győztes csatákban, így aztán sima ügy lett a vezető helyükből hétfői újabb sikerükkel, amikor az Aramist verték 6–0-ra. Durva, igaz botrányszagú meglepetés született a liláknál, Újpest RFC-220Volt – Nyírgyulaj 1-5. Ezzel az eredménnyel számukra is megrezdült a léc, talán reménykedhet az újvárosiak ma esti vendége?

Be akarják bizonyítani rátermettségüket, Németh Lászlóék (j)
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Kiesni senki sem szeretne! Már a bajnokság első fordulójától látszott, hogy két fontos kihívás áll a csapatok előtt: a dobogóra kerülés és a menekülés a másodosztály réme elől. Az Újpest elég erősnek látszik a megkapaszkodáshoz, de az erősítés nélkül maradt Aramis gondjai tovább nőttek. Egy, a mai estén kicsikart győzelemmel megelőzhetnék a legnagyobb riválisukat, de ahhoz meg kellene nyerniük a Dunaferr elleni pénteki csatát.

És a dunaújvárosiak? Érthető módon, csakis a magunk meccsére figyelnek. Egyszer már sikerült ebben a szériában két vállra fektetniük a budaörsieket, a másik alkalommal pedig némi figyelmetlenség-sorozatukkal magukat ütötték el attól.

Facskó József legénysége mostanra tudta fölépíteni magát arra a szintre, amiben jó lett volna őket látni november derekán. A legutóbbi, a Fradi elleni csatájukban már megmutatták azokat az erényeket, amelyek megingathatatlan alkalmazásával jó eredményeket érhetnek el. Mostanra együtt a legtehetségesebb futsalosokból álló keret, akik már érzik az erejüket és be is akarják bizonyítani a rátermettségüket.

Az edzőjük semmi rendkívülit nem kér tőlük, mint a hétközi becsületes fölkészülést, és elvárja, hogy a fiúk higgyenek a befektetett munka értékében és a saját tehetségükben. Menni fog? Azt nem tudjuk, de csakis ez a siker záloga.

Az állás négy forduló után: 1. Ferencváros 13 pont (hozott pont 6), 2. Nyírgyulaj 12 pont (hozott pont 0), 3. Újpest 9 (hozott pont 2), 4. Aramis SE 7 pont (hozott pont 4), 5. Dunaferr 1 pont (hozott pont 1).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában