jégkorong

2021.04.05. 20:27

DEAC-bravúr a hokikupa döntőjében

Igaz, hogy a Debreceni EAC volt a jégkorongozók Magyar Kupájának húsvét előtti döntőjének a házigazdája, de mégis meglepetés a győzelme. A döntőben az osztrák bázisú nemzetközi ligában, az ICEHL-ben szereplő Hydro Fehérvár AV19-et verték meg hosszabbításban 5–4-re.

Agárdy Csaba

Debrecen 20210403 Jégkorong Magyar Kupa döntő mérkőzés DEAC Hydro Fehérvár Foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport

Az idén a koronavírus-járvány miatt egyből a négyes döntőt rendezte meg a Magyar Jégkorong Szövetség, méghozzá úgymond meghívásos alapon. Az említett fehérváriakon kívül a szlovák Extraligában edződő DVTK Jegesmevék és az Erste Ligában legjobban teljesítő két, magyarországi klub, az FTC és a DEAC alkotta a mezőnyt.

A dunaújvárosi nevelésű Berta Ákos vehette át a kupát Kósa Lajostól
Fotó: Tumbász Hédi/NS

A pénteki elődöntőben a Fehérvár 5–2-re nyert a légiósai nélkül, a bajnoki címet szerzett junior csapatának legjobbjait is pályára küldő miskolciak ellen, a DEAC pedig hosszabbításban 2–1-re verte a Ferencvárost.

Másnap a harmadik helyért az FTC 4–2-re győzte le a DVTK-t, a döntőben a DEAC hősiesen küzdve győzte le a Volánt. A debreceniek fennállásuk során először szerezték meg a serleget. A győztes csapatban Hetényi Zoltán, Kiss Roland és a csapatkapitány Berta Ákos – aki Kósa Lajostól, a Fidesz országgyűlési képviselőjétől vette át a kupát – dunaújvárosi nevelés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában