röplabda

2021.04.19. 21:17

Becsülettel fejezték be

Az Extraliga kvalifikáló körének utolsó fordulójában vasárnap este hazai környezetben szerezte meg a három pontot a Dunaújvárosi KSE gárdája, így a harmadik helyen zárták a bajnokság ezen szakaszát, ami azt jelenti, hogy meghosszabbították extraligás tagságukat.

Gróf András

Fotó: LI

Dunaújvárosi KSE – Kistext 3:1 (21, 16, -23, 22)

DKSE: Boa Sz., Kecskeméti B., Mészáros D., Bohnicsek, Tomanóczy B., Duman, Laczi (liberó). Csere: Gebhardt Á., Tajti. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Kistext: Török Sz., Szalai Sz., Chamone, Gacs, Bokor G., Gönczi, Lassu (liberó). Csere: Flachner K., Kocsondi, Hajós, Erki, Farkas R. (liberó). Vezetőedző: Weczera Csaba.

Az újvárosiak elég szűk kerettel vágtak neki az idényzáró találkozónak. Covid-fertőzés miatt továbbra is hiányzott két alapember, ráadásul a fiatalok saját korosztályos mérkőzésük miatt maradtak távol. A nehézségek ellenére remekül kezdték a mérkőzést a hazaiak. Az első szettet végig vezetve, magabiztos játékkal nyerték. A második játszmában hatalmas különbség volt a két csapat között, aminek köszönhetően a játékrész közben tíz pont is volt a különbség (20:10). A harmadik szettet szoros csatában meglepetésre a vendégek nyerték, de a negyedik játszmában izgalmas végjátékban diadalmaskodtak a házigazdák.

A következő szezonban is a legmagasabb osztályban
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Tomanóczy Tibor: – Azt a játékot hoztuk, amit elvártunk az egész szezonban. Becsülettel fejeztük be az idei kiírást, ezért a játékosaimnak jár a köszönet, hiszen ilyen hozzáállással játszottak akkor is, amikor már biztossá vált, hogy bennmaradunk az Extraligában.

Weczera Csaba: – Erre az utolsó mérkőzésre már nagyon elfáradt a csapat. Hiába próbáltam frissíteni, nem tudtuk felvenni az Újváros ritmusát. Gratulálok ellenfelünknek, a mai napon jobbak voltak. Ettől függetlenül a meccs után az öltözőben megdicsértem a fiúkat, mert amit az egész szezonban véghez vittek, azért csakis gratulálni lehet.

A forduló másik két találkozóján: MÁV Előre Bericap – Debreceni EAC 0:3 (-14, -19, -21), Kecskemét – Dág 3:0 (9, 16, 15).

A kvalifikáló kör végeredménye: 1. Kecskeméti RC 23 pont, 2. Kistext 20 pont, 3. Dunaújvárosi KSE 19 pont, 4. Debreceni EAC 18 pont, 5. MÁV Előre Bericap 8 pont, 6. Dág KSE 2 pont.

A Kecskemét, a Debrecen, a DKSE és a Kistext a következő idényben az Extraligában folytathatja, a MÁV Előre és a Dág pedig marad az NB I-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában