Hazai pályán szeretnének visszavágni a Fradinak

2021.03.26. 22:44

Minőségi előrelépés jelenthet csak pontot

Az NB III Közép csoportjának 26. fordulóját a válogatott San Marino elleni világbajnoki selejtezője miatt szombaton rendezik. A Dunaújváros PASE labdarúgócsapata 15 órakor a Ferencvárosi TC második számú együttesét fogadja.

Gróf András

Novák Zsombor számára különleges lesz a találkozó, Jakab Elek pedig azt mondja, a győzelem reményében lépnek pályára

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az újvárosiak az előző fordulóban Kozármisleny­ben szenvedtek vereséget. Ezúttal sem lesz egyszerű dolguk, hiszen a Fradi nyolc hellyel előrébb áll a bajnoki táblázaton, és eddig 17 ponttal többet szerzett, mint a hazaiak. A DPASE vezetőedzője, Jakab Elek ennek ellenére bízik legalább egy pont megszerzésében.

– A múlt heti vereség azért bánt, mert a Kozármisleny nem játékban múlt felül minket, hanem akarati tényezőkben. Olyan elszántsággal és akarattal futballoztak, ami alkalmanként megoldhatatlan helyzet elé állított minket. A helyzeteiket pedig könyörtelenül kihasználták. Az első fél­idő végén, 1–0-s állásnál Szepessy Robinak is volt egy nagy lehetősége. Nem tudhatjuk, mi lett volna, ha 1–1-gyel fordulunk. E mérkőzésen az a mentális plusz hiányzott, ami a sikerhez szükséges. A szombati ellenfelünket, a Ferencváros második számú együttesét főleg fiatal játékosok alkotják. Kivételt jelent a harminckilenc éves Leandro, aki magyar válogatott is volt. Csak akkor lehet esélyünk, ha a múlt heti hiányosságok terén előre tudunk lépni. A kitűnően szereplő fővárosi együttes ellen természetesen győzelem reményében lépünk pályára, de legalább egy pontot kellene szereznünk. Ehhez arra van szükség, hogy a játékunkban minőségi előrelépés történjen. Sajnos vannak huzamosabb ideje sérült játékosok. S vannak olyanok, aki kihagytak edzéseket a héten, így bizonytalan a szombati összeállítás. Annak viszont örülünk, hogy Kondor Kristóf eltiltása lejárt, így rá számíthatunk – nyilatkozta.

Novák Zsombor számára különleges lesz a találkozó, Jakab Elek pedig azt mondja, a győzelem reményében lépnek pályára
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Novák Zsombor számára különös jelentőséggel bír a találkozó, hiszen a támadó futballozott a zöld-fehér együttes színeiben: – Kozármislenyben egy buta hiba után szerzett vezetést az ellenfél, aminek a későbbiekben elég nagy jelentősége volt. Izgatottan várom a Fradi elleni összecsapást, hiszen az ellenfélben szereplők nyolcvan százalékával játszottam együtt. Különleges érzés, hogy most ellenük kell pályára lépnem. Remélem, vissza tudunk vágni a Népligetben elszenvedett őszi vereségért. Az első perctől kezdve dominálnunk kell. Nem szabad azt érezniük, hogy itt van keresnivalójuk, hiszen ez mégiscsak a mi stadionunk.

A forduló további mérkőzései: Budapest Honvéd-MFA II – Dabas-Gyón FC, Szegedi VSE –HR-Rent Kozármisleny, Rákosmente FC – Taksony SE, Iváncsa KSE – Körösladányi MSK, Vác FC – ESMTK, Hódmezővásárhelyi FC – Szekszárdi UFC, Monor – Újpest FC II, FC Dabas – Paksi FC II, Majosi SE – Kecskeméti TE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában