triatlon

2021.02.17. 20:56

Nagy tervekből nincs hiány

A Magyar Triatlon Szövetség a járványhelyzet miatt az év elején nem rendezte meg hagyományos díját­adó gáláját.

Szabó Szabolcs

Fotó: Zsedrovits Eniko

A szövetség honlapján azonban ezúttal is nyilvánosságra hozta a tavalyi szezon eredményeit bemutató ranglistákat. A Dunaújvárosi Triatlon Sport Egyesület versenyzői számos előkelő helyezést értek el.

Mint arról korábban beszámoltunk, a DTSE sportolóinak összesen 37 célba érkezése volt a hazai országos seregszemléken, ebből 17 alkalommal a dobogóra is állhattak. Szemezgetve a ranglista-helyezésekből: Vadász Ildikó a duatlon amatőr kupasorozatban a felnőtt 2-es korosztályban a 3. helyen zárt, Kovács Ákos Flórián a senior 2 korosztályban az összesített duatlon amatőr kupában 3600 ponttal az első lett. Füzesy Dávid a hawaii triatlon összesítettben felnőtt 2-es kategóriában a 4., az összetett triatlon kupasorozatban felnőtt 1-es kategóriában Burkovics Márton az 5. lett. Ugyanit, a senior 2-es mezőnyben Hegedűs Attila a 15., Somogyvári Ákos a 19. helyen zárt. Pötör Zoltán korosztályos pedig kategóriájában megnyerte a nagyatádi hosszú távú triatlonbajnokságot.

Pötör Zoltán újabb nagy kihívásra készül
Fotó: Szabóné Zsedrovtis Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Az egyesületünk lehetőségeit tekintve a ranglista-eredmények alapján egészen jó évet zártunk tavaly. Továbbra is abban reménykedünk, az előttünk álló idényt már nem befolyásolja érdemben a járvány, és úgymond visszatér minden a régi kerékvágásba. Bár a hazai és nemzetközi versenynaptár is elkészült már, azért még mindig nagy a bizonytalanság a jövőt illetően. Füzesy esetében már említettem a világbajnoki kvalifikációs seregszemlét. Ennek a szlovéniai Koper ad majd otthont szeptember első hétvégéjén. Bízunk benne, hogy jól sikerült felkészülést követően rajthoz tud majd állni. Pötör Zoltán pedig egy újabb nagy kihívást választott, június végén, július elején az osztrák Bad Blumauban rendezendő ultratriatlon versenyen tervezi az indulást triple ironman távon (11,4 kilométer úszás, 540 km kerékpározás, 126,6 km futás) – mondta el lapunak a DTSE részéről Kovács Ákos Flórián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában