röplabda Extraliga

2021.02.22. 18:18

Mélységes csalódás néhány röplabdázó mutatott hozzáállása

A röplabda Extraligában szereplő Dunaújvárosi KSE együttese vasárnap este újabb idegenbeli vereséget szenvedett, így biztossá vált, hogy nem kerül a legjobb négy közé.

Gróf András

Fotó: LI

Az összecsapás előtt még volt matematikai esélye az újvárosi csapatnak arra, hogy megszerezze az alapszakasz negyedik helyét, de hatvanhét perc alatt szertefoszlott az álom.

VRC Kazincbarcika – Dunaújvárosi KSE

3:0 (18, 18, 18)

Don Bosco Sportközpont, zárt kapuk mögött. Vezette: Adler László, Tillmann Gyula.

VRC Kazincbarcika: Juhász P., Paez, Mineiro, Ciupa, Mihalj, Árva, Dudás T. (liberó). Csere: Bibók, Földes, Péter M., Csizmadia, Budai. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Dunaújvárosi KSE: Garrett, Ambrus, Boa, Tomanóczy B., Duman, Mészáros D., Gebhardt Á. (liberó). Csere: Balázs B., Laczi, Majoros, Hatvany Zs., Bohnicsek, Kecskeméti B., Sümegi (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A képen Majoros Balázs – nem jutottak a legjobb négy közé
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A találkozó első perceiben villámrajtot vettek a hazaiak, hamar négypontos előnyt szereztek. A folytatásban még sikerült visszakapaszkodni a vendégeknek, de a játékrész közepén már újra jelentős előnybe kerültek a házigazdák, amit végig meg is tartottak. A második játszma hasonlóan alakult, mint az első. Tomanóczy Tibor menet közben cserékkel próbálta felpörgetni a csapat játékát, de lényegesen nem változott a helyzet. A 2:0-ás kazincbarcikai vezetés már azt jelentette, hogy biztosan nem kerül a DKSE a legjobb négy közé, hiszen ehhez mindenképpen három pontot kellett volna szereznie. A harmadik szettet légiósai nélkül kezdte a dunaújvárosi alakulat. Az elején sikerült lépést tartaniuk a borsodiakkal, de 5:5 után hamar négypontos előnyhöz jutottak a házigazdák. Az újvárosi fiatalok nagy akarással játszottak, de a rutinosabb hazaiak rendre kihasználták a hibáikat, így a harmadik szettet is hét pont különbséggel nyerte a Kazincbarcika. Az azonban elgondolkodtató, hogy a harmadik szettben, a főleg fiatalokkal szereplő DKSE együttese ugyanannyi pontot szerzett, mint az első két játszmában a nevesebb játékosokkal.

Toronyai Miklós: – Úgy mentünk bele ebbe a mérkőzésbe, ahogy kellett. Az elején jó nyitásokkal sikerült nyomás alatt az tartani ellenfelünket, amit a mérkőzés folyamán végig tartani tudtunk.

Tomanóczy Tibor: – Tizen­nyolc pontot a fiatalabb játékosokkal is el tudtunk érni. Mélységesen csalódott vagyok egy-két játékos hozzáállásával. Készülünk az alsóházi küzdelmekre. Fő célunk, hogy bennmaradjunk az Extraligában.

Az állás: 1. LV Sport Pénzügyőr SE (11 mérk.) 32 pont, 2. Fino-Kaposvár (10 mérk.) 21 pont, 3. MAFC-BME (12 mérk.) 20 pont, 4. VRC Kazincbarcika (11 mérk.) 16 pont, 5. Kecskeméti RC (10 mérk.) 12 pont, 6. Dunaújvárosi KSE (11 mérk.) 10 pont, 7. Debreceni EAC (11 mérk.) 3 pont.

Már csak egy nyitott kérdés van

Az Extraliga alapszakaszának hátralévő mérkőzései: VRC Kazincbarcika – Kecskeméti RC (február 25., 17.30 óra), Fino-Kaposvár – LV Sport Pénzügyőr SE (február 25., 20 óra), Fino-Kaposvár – Dunaújvárosi KSE (február 28., 16 óra), Kecskeméti RC – Debreceni EAC (február 28.,18 óra). Az egyetlen nyitott kérdés, hogy a VRC Kazincbarcika vagy a Kecskeméti RC csatlakozik negyedikként a felsőházi rájátszásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában