Megyei kézilabda

2021.02.03. 20:48

Ismét pályán a DAC és a Rácalmás SE

A téli szünetet követően, február első hétvégéjén újraindul a pontvadászat a megyei szintű kézilabda-bajnokságban. A sportág hívei térségünkből a Rácalmás SE és a Dunaújvárosi AC csapataiért is szoríthatnak.

Szabó Szabolcs

A Kovács Viviennel felálló Dunaújvárosi AC vasárnap délelőtt a rutinos Bicskei TC együttesét fogadja a sportcsarnokban Fotó: SzZsE

Fotó: Zsedrovits Eniko

A korábbi évekhez hasonlóan a Rác­almás SE az FMKSZ-KEM női és férfi megyei kézilabda-bajnokságban indított csapatot a 2020/2021-es idényben. Az eddigi eredményeiről, s a következő hónapok terveiről Nógrádi Sándor szakosztályvezető beszélt lapunknak.

– A lányok szakmai munkáját a sportág egyik emblematikus alakja, Pók Ferenc, a fiúkét a szintén kiváló szakember, Princes Attila irányítja. Büszkén mondhatom, Rácalmáson valóban minden feltétel adott ahhoz, hogy eredményes munkát végezzenek a csapatok, és helyt álljanak a bajnokságban. A hölgyeknél egy nagyon jó szellemű együttes jött össze, kiegészítik egymást a lendületes fiatalok és a már tapasztaltabb játékosok. A tizenegy csapatot felvonultató mezőnyben, 8 lejátszott mérkőzést követően, ötven százalékos mérleggel és 8 ponttal a 6. helyen állunk. A riválisok erejét tekintve ez a realitás, ám kiemelném, az ősz során több bravúros találkozót is játszottak a hölgyek, gondolok itt például a hazai, Martonvásár elleni remek sikerre (34–25).

A rácalmási Tóth Tamás (5) októberben háromszor volt eredményes a VAX SE Sárbogárd ellen
Fotó: LI

A Rácalmás SE férficsapatának meghatározó magjához sok új kézilabdázó érkezett Dunaújvárosból és Dunaföldvárról. Jelenlegi bő keretünkhöz több mint húsz játékos tartozik. Az eddigi mérkőzéséken a fiúk is kiegyensúlyozott formát mutattak. A végelszámolásnál biztosan harcban lesznek a dobogós helyek valamelyikéért. Hat fordulót követően a 3. helyről várják a vasárnapi folytatást. Nógrádi Sándort a rácalmási utánpótlás helyzetéről is kérdeztük:

– Képzett edzői gárdánk közel száz fiatallal foglalkozik. Gyakorlatilag minden utánpótlás-korosztályban indítottunk csapatot. Nagy előrelépést jelentett Ferling Bernadett érkezése, amíg korábban évente 6-7 kisiskolás csatlakozott hozzánk, most 35-en kezdtek el megismerkedni a sportág alapjaival a Rácalmás SE kötelékében.

A DAC női együttese a 7. helyen áll jelenleg a tabellán, vasárnap a Bicskei TC-t fogadja a városi sportcsarnokban.

– A járványhelyet rányomta a bélyegét az őszi szezonra. Örülök, hogy legalább kilenc meccset le tudtunk játszani. Nehezítette a felkészülésünket, hogy az iskolai tornatermeket bezárták, heti két alkalommal tudtunk csak edzeni a sportcsarnokban. Megemlíteném, hogy egy nagyon fiatal csapatról beszélünk, amelynek közel kétharmada az ifjúsági bajnokságban is pályára lép. Minden tiszteletem a lányoké, akik a viszontagságos körülmények ellenére is szorgalmasan dolgoztak, és szépen fejlődtek az elmúlt időszakban. A Bicske rutinos, jó képességű gárda, ám a mi kispadunk talán hosszabb. Vasárnap szeretnénk győzelemmel indítani a tavaszi szezont – mondta el Pavelekné Kovács Judit, a DAC edzője.

A Kovács Viviennel felálló Dunaújvárosi AC vasárnap délelőtt a rutinos Bicskei TC együttesét fogadja a sportcsarnokban
Fotó: SzZsE

A hétvégi menetrend, nők: Rácalmás SE – Környe (február 6.), DAC – Bicskei TC (február 7.), férfiak: VAX KE Sárbogárd – Rácalmás SE (február 7.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában