futsal

2021.02.16. 22:41

Bravúros győzelemmel zárták le az alapszakaszt

Hétfőn este küzdeni tudásból, kitartásból, alázatból jelesre vizsgázott a Dunaferr DUE Dutrade FC megfiatalított futsalcsapata. Az elmúlt hónapok munkája kézzelfogható eredménnyé vált, hiszen a nagyszerű játékosokkal felálló Aramis ellen sikerült nyerni 5–2-re az alapszakasz utolsó mérkőzésén.

Balogh Tamás

2021.02.15. Dunaferr Dutrade-Aramis SE felnőtt férfi futsal mérkőzés Dunaújváros sportcsarnok Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A küzdelmes első félidőben a Dunaferr szerezte meg a vezetést, majd egyenlített az Aramis. Ez után a hazaiak visszavették az előnyt, a Dunaferr újabb gólt lőtt, amivel ismét átvette a vezetést, amit ezek után már nem is engedett ki a kezéből. A második játékrészben a vendégek mindent megpróbáltak, beszorították az újvárosi csapatot, amely gyors kontrákkal veszélyeztetett. Az Aramis utolsó tíz perces emberelőnyös játékát pedig higgadtan kihasználták. Hosszú idő után, nagy munka árán, szép és megérdemelt győzelmet arattak!

Fantasztikus játékkal győztek a fiatalok a hétfői mérkőzésen, volt okuk az örömre
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Híralp

Facskó József így értékelt a hazaiak részéről: – Számunkra ez a mérkőzés mérföldkőnek számít. Minden híresztelés, várakozás, papírforma ellenére talán már sikerült megmutatnunk, hogy ennek a csapatnak vannak értékei. Mi ezt tudtuk és éreztük, de eddig az eredményeinkkel nem sikerült bebizonyítani. Ez a siker bizakodásra adhat okot, de a munkának tovább kell folytatódnia. Ebből az eredményből messzemenő következtetéseket nem szabad levonnunk, de a pozitív tapasztalatokra támaszkodhatunk. Az már többször előfordult, hogy előnyhöz jutottunk, de nem tudtuk azt megtartani. Ma másként történtek a dolgok. Igazi csapattá váltunk, és meghaltunk egymásért a küzdelemben. Jól működtünk együtt, és megfelelően reagáltuk le az ellenfelünk játékát. Ez alkalommal nem igazán éreztem fordulópontot.

A kelleténél kicsit tompább Aramist, és egy jó napot kifogó Dunaferrt láttam a pályán. Remélem, játékosaim elhiszik, van miért küzdeniük, és megértik, miben kell fejlődniük, hogy elérjük a kitűzött céljainkat.

Moga Flavius Lorant a vendégek vezetőedzője: – Valamiért nem voltunk frissek, és picit kapkodó volt a játékunk. Igaz, hogy domináltunk, de ez a gólokban nem mutatkozott meg. Olyan közös hibákat követtünk el, ami semmiféle versenysportba nem fér bele. Azt a hozzáállást, hogy nem adtuk fel, mentünk, akartuk és csináltuk a dolgunkat, nem lenne szabad Magyarországon kiemelni. Úgy gondolom, aki valamilyen sportágban a pályára lép, annak ez a kötelessége. Az, hogy milyen sikerrel, az már egy másik dolog. Már 1–0-nál sem úgy alakult ez a meccs, ahogy szerettük volna. Persze van úgy a sportban, hogy nem a tervek szerint alakulnak a dolgok.

Jegyzőkönyv, a forduló eredményei és az első kör tabellája

Dunaferr DUE Dutrade FC – Aramis SE 5–2 (2–1)

Dunaferr: Cseresnyés – Csányi, Dorogi, Bartha, Németh. Csere: Danó, Boldizsár, Szili, Szabó, Kürti. Vezetőedző: Facskó József.

Aramis SE: Vámosi – Moga, Harnisch, Sáhó, Boznánszky. Csere: Fülöp, Temesi, Bita, Papp Zs., Gémesi, Papp B., Gál, Jenei. Vezetőedző: Moga Flavius Lorant.

Gólszerző: Boldizsár 2, Németh 1, Bartha 1, Csányi 1, illetve Jenei 1, Fülöp 1.

További eredmények: Nyírgyulaj – Ferencváros 8–4, Berettyóújfalu – Veszprém 4–1, Kecskemét – DEAC 3–2, Újpest – Haladás 2–1.

Az alapszakasz végeredménye 18 forduló után: 1. Haladás 47 pont, 2. Berettyóújfalu 46 pont, 3. Veszprém 37 pont, 4. Kecskemét 30 pont, 5. DEAC 29 pont, 6. Ferencváros 19 pont, 7. Aramis SE 16 pont, 8. Újpest 16 pont, 9. Dunaferr DUE Dutrade FC 13 pont, 10. Nyírgyulaj 8 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában