férfikézilabda-bajnokság

2021.02.12. 10:30

A céljuk továbbra is változatlan

Holtversenyben az élen állva várja az NB II-es férfikézilabda-bajnokság tavaszi, szombati rajtját a dunaföldvári Holler UnFC csapata. Az együttest egykori dunaújvárosi klasszis, Törő Szabolcs irányítja, aki a szezon végén egyedüliként szeretné ebben a pozícióban látni alakulatát. Azonban ez nagyon nem lesz egyszerű, miután a téli felkészülést számos gond nehezítette.

Gallai Péter

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaföldvár

Nyolc győzelem, egy döntetlen a Dunaújvárosi AC ellen és egy vereség a földvári gárda mérlege, amivel a nagykanizsai Tungsrammal együtt az élen áll a délnyugati csoportban. Szombaton a somogytarnócai Satelit SE ellen folytatják a bajnokságot, amelynek megnyeréséről a csapatot sújtó gondok ellenére sem tett le Törő Szabolcs.

Ugyanis a Dunaferr SE, a Pick Szeged és a Tatabánya sokszoros válogatott, villámléptű és -kezű szélsője edzőként is hasonló mentalitást képvisel, mint játékosként. Azaz mindig, mindenütt a győzelem a cél. Persze ezt különböző tényezők befolyásolhatják.

– Amíg ősszel elkerültek minket a sérülések és a betegségek, sajnos most ez nem mondható el. Az eddigi legtöbb gólt, ötvenkettőt szerző Bérces Patrik koronavírusos lett, ezért több hétig nem számolhatok vele. Az olimpiai negyedik vezérünknek, Lendvay Péternek beszakadt a combizma, ő talán jövő hétre épül fel. Ezenkívül volt, aki balesetet szenvedett, a fél csapat pedig beteg volt, többen csak most állhatnak edzésbe, nyilván rosszabb fizikai állapotban. Így elég nehéz helyzetbe kerültem, hiszen akikre számítottam eddig, kiestek a felkészülésből. Igazoltunk két tizenhét éves fiatalt, Noé Rolandot a DAC-ból és Tóth Gábort Kalocsáról, őket kellett volna beillesztenem a rendszerbe, azonban a taktikai elképzeléseim felborultak, és ők egyből a mély vízbe kerülnek – mondta lapunknak.

Törő azért kiemelte, más csapatokhoz képest végig tudtak gyakorolni a szünetben, megfelelő csarnokban, ezzel szerencsére nem érte további hátrány őket. Ezért jó, hogy egy alsóházi gárdával kezdenek, azonban a második körben a Mecseknádasd ellen jön egy fontos meccs, amit meg kell nyerniük, ha bajnoki céljaikat el szeretnék érni. Akkorra ugyan már bízik pár visszatérőben, de mivel hosszú heteket kihagytak, ezért nem tudja, mire számíthat az egyik sorsdöntő találkozón.

A dunaújvárosi Törő Szabolcs sokat tanul, és nagyon motivált, hogy sikeres legyen csapatával
Fotó: LI

– Ennek ellenére a célok nem változtak, szeretnénk aranyérmesek lenni, ebből nem szabad alább adni. Bízom a csapatban, hogy a nehézségek ellenére kettőzött fizikai és mentális erővel egymást segítve és egymásért küzdve ezt a nagy álmot közösen el tudjuk érni. Azért ne felejtsük, egy klub életében többéves építkezés előz meg egy-egy lépcsőfokot, mi nemrég még a megyei osztályban szerepeltünk, az előző, félbeszakított szezont a harmadik helyen zártuk az NB II-ben, most pedig az élen vagyunk. Az NB I/B Dunaföldvár sport­életében, kézilabdájában óriási dolog lenne, hiszen ez legutóbb a korábbi mesterem, Kolics János fémjelezte legendás együttesnek sikerült a kilencvenes években. A dobogó viszont kötelező egy ilyen kerettel rendelkező gárdától. Most a Tungsrammal állunk holtversenyben, de ott van még vesztett pontokat tekintve a Mecseknádasd is, és a Kolics János irányította Kalocsa, amely bármikor képes bárkit elkapni. És azért a DAC-ról se feledkezzünk meg, hiszen pontot raboltak tőlünk is. Tartom magam ahhoz, idő kell az összeszokáshoz, főleg, hogy tavaly nyáron és még menet közben is sok játékos érkezett, január elejétől aztán egy edzés nem volt teljes kerettel. Szerintem a Nagykanizsa a legnagyobb rivális, ősszel ugyan legyőztük, de ha reális akarok lenni, akkor előrébb tart nálunk összeszokottságban, hiszen hosszú évek óta együtt van a csapat magja – tette hozzá.

Törő Szabolcs kiemelte, ha bármit akarnak, akkor a szombati mellett a többi kis csapat ellen is kötelező a győzelem, majd a Mecseknádasd és a Kalocsa elleni rangadót behúzva, március végén bajnoki döntő jöhet a Tungsram otthonában. – A srácokban és a befektetett munkában hiszek, nem arra bazírozok, hogy ki hullajt pontokat menet közben. Az együttes rutinos korábbi válogatott és NB I-es kézilabdázói már csak a magukkal szemben támasztott elvárások miatt szintén hihetetlen eltökéltséggel és példamutatással próbálnak megtenni mindent a sikerünkért, ami a többieknek is nagy hitet adhat. Miután évtizedek várakozása után elkezdődött a méretes sportcsarnok építése Dunaföldváron, nagyon szeretném, ha abban telt ház előtt NB I/B-s meccsekkel debütálhatnánk. Higgyék el, rajtam ez nem fog múlni!

A bajnokság állása

1.

Tungsram SE

10

8

1

1

322-223

17

2.

Holler UnFC

10

8

1

1

279-218

17

3.

Kalocsai KC

11

8

0

3

332-280

16

4.

Mecseknádasd

9

7

1

1

280-205

15

5.

Hőgyészi SC

9

5

1

3

275-250

11

6.

DAC

10

5

1

4

286-286

11

7.

Bajai KSE

10

4

1

5

258-265

9

8.

Rinyamenti KC

7

2

1

4

184-213

5

9.

Kiskőrös

8

2

0

6

198-252

4

10.

Siklós

9

1

1

7

213-276

3

11.

Satelit SE

8

1

0

7

184-273

2

12.

Kiskunhalas

9

0

0

9

215-285

0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában