vízilabda

2021.01.19. 21:47

Nem sikerült bevenni Egert a kupameccsen

A csoportküzdelmek után kedden a helyosztó első fordulójában ugrott medencébe Egerben az Olimpia Kupában a Dunaújvárosi Egyetem-­Maarsk Graphics női vízilabda-együttese.

Gallai Péter

20201118 Dunaújváros DUE Maarsk Graphics - BVSC Zugló női felnőtt vízilabda mérkőzés a Fabó Éva Sport Uszodában A képen: Brezovszki Gerda Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SZZSE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Enikő

A sorozatot a magyar válogatott olaszországi olimpiai selejtezője miatti szünetre írta ki a Magyar Vízilabda Szövetség az itthon maradottak játékban tartása érdekében.

A DUE-Maarsk miután csoportjában második lett, így a 4–6. helyért folytathatja a küzdelmeket a sorozatban, a másik két csoportban hasonló pozícióban végzett Egerrel, valamint az UVSE-vel.

Mihók Attila gárdája szinte teljes kezdősorát nélkülözve szerepel a kupában, hiszen Magyari, Garda, Gurisatti, Szilágyi Triesztben játszik, a keretszűkítésnél kimaradt Horváth Brigitta még a pihenőjét tölti, Gereladine Mahieu pedig a francia válogatottal küzd a tokiói kvótáért. Ezzel szemben tegnapi ellenfelünk, az Eger nem adott játékost a magyar nemzeti csapatba.

Brezovszki Gerda öt gólt szerzett a keddi találkozón
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

ZF-Eger – DUE-Maarsk Graphics 15–10 (4–5, 6–1, 4–1, 1–3)

Eger: Túri – Hertzka 6, Menczinger 2, Katona 1, Dobi 3, Szmodics 1, Bódi. Csere: Párkányi, Molnár 1, Pogonyi, Sajtós, Horák 1, Szilágyi Sz. Vezetőedző: Rüll Csaba.

DUE-Maarsk: Sajben V. – Ziegler, Sajben N., Mucsy 2, Brezovszki 5, Szellák 1, Huszti V. Csere: Balog (kapus), Somogyvári, Sümegi 1, Szabó N. 1, Erdélyi, Pál, Jonkl.

Gól emberelőnyből: 6/11, illetve 1/7.

Gól ötméteresből: 1/1, ill. 3/4.

A számos fiatal játékossal kiálló dunaújvárosiak ugyan az első és a negyedik negyedet behúzták, de ez végül kevés volt a sikerhez. A második negyedben egy 4–0-s széria, illetve a szünet utáni periódus, amikor 14–7-re ellépett az Eger, már túl sok volt a fordításhoz.

A csapat az utolsó helyosztóját pénteken este 18.30 órától a Fabó Éva Sportuszodában vívja majd a hat válogatottját nélkülöző UVSE együttese ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában