Vízilabda

2021.01.17. 18:50

Négy játékosunk harcol keddtől az olimpiáért

Bíró Attila szövetségi kapitány szombaton este kihirdette keretét a trieszti olimpiai kvalifikációs tornára, ahol a maradék két ötkarikás kvóta szerezhető meg.

Gallai Péter

Budapest 2020025 Vízilabda Nõi Európa Bajnokság EB Magyarország Hollandia Foto Török Attila - Nemzeti Sport A képen: Bíró Attila

Fotó: Török Attila

A csapat vasárnap reggel busszal utazott el az olaszországi helyszínre, ahol kedden Izrael ellen kezdi meg szereplését, majd szerdán Kazahsztán, csütörtökön pedig Görögország következik a csoportban.

– Mint az elmúlt világversenyek előtt, ezúttal sem volt könnyű dolgom a szűkítésnél, hiszen mind a 17, keretbe hívott játékos edzésteljesítményével elégedett vagyok – idézte Bíró Attilát a szövetség honlapja, akinek elmondása szerint már csak azért sem volt egyszerű dolga, mert edzőpartner, felkészülési mérkőzésen hiányában kellett döntenie. Eszerint a dunaújvárosiak balkezese, Horváth Brigitta, és az FTC védője, Máté Zsuzsanna drukkol itthonról majd társainak.

 

Bíró Attilának nem volt könnyű dolga a szűkítésnél Fotó: Török Attila

A tizenhármas keretbe bekerült a kapus Magyari Alda, továbbá Garda Krisztina, Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya. Ketten, a kapus Kasó Orsolya és Antal Dóra tartalékként utazott, ők abban az esetben ugranak be, ha valaki elkapja a koronavírus-fertőzést. Egyébként ha egy csapat három játékosa pozitív lesz, kizárják a tornáról.

A másik ágon Hollandia, Franciaország, Olaszország és Szlovákia szerepel. A csoportmérkőzések után, attól függ elsők vagy másodikak leszünk, a pénteki negyeddöntőben várhatóan Franciaország vagy Szlovákia következhet, akik ellen kötelező a továbbjutás. Majd január 23-án jön a két elődöntő, ezek a mérkőzések hivatottak dönteni mindenről, függetlenül attól, előtte ki és milyen eredményt ér el. Ugyanis a két győztes váltja meg tokiói repülőjegyét, számunkra ehhez az olasz vagy a holland csapatot kell majd felülmúlni.

A válogatott olimpiai selejtezős kerete. Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda. Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Gyöngyössy Anikó ­(BVSC), Illés Anna (Ferencváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya, Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC). Tartalék, kapus: Kasó Orsolya (FTC), mezőnyjátékos: Antal Dóra (UVSE).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában