Az olimpiai selejtező bő keretében öt újvárosi játékos szerepel

2021.01.04. 21:01

Már most készen áll a csapat

A női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint az együttes már most olyan állapotban van, hogy akár „holnap is kezdődhetne” Triesztben az olimpiai kvalifikációs torna.

Gallai Péter

2020.11.19. DUE Maarsk Graphics- BVSC Zugló női felnőtt vízilabda bajnoki mérkőzés Dunaújváros Fabó Éva Sport Uszoda Fotós: Szabóné zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hjrlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A selejtezőre készülő tizenhetes keretben jelenleg öt, Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics-játékos található: Magyari Alda, Garda Kriszinia, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, valamint Szilágyi Dorottya. Bíró Attila az utolsó pillanatig kivár majd, hogy megnevezze a tizenötös utazó csapatát.

A szakember hétfőn az M4 Sport híradójában arról is beszélt, hogy kemény edzésekkel zárta az évet a csapat, és ugyanilyenekkel folytatta rögtön az új esztendő elején, jövő héttől pedig, a január 19-én kezdődő viadalt megelőző időszakban, egy budapesti szállodába költözik be az együttes, és buborékrendszerben tartja a tréningeket.

Azt az együttest, ahol összesen három fertőzöttet találnak, azonnal kizárják

A szakember elmondta, komoly óvintézkedéseket tesznek, hiszen a szervezők szabályai alapján azt a csapatot, amelynél összesen három – legyen az játékos vagy a szakmai stáb tagja – koronavírusos esetet regisztrálnak, azonnal kizárják.

Szilágyi Dorottya az egyik, aki harcba szállhat Tokióért Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hjrlap

Az olaszországi tornán a két elődöntő győztese szerez indulási jogot a tokiói olimpiára, a papírforma alapján az Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott a négy között az olasz vagy a holland csapattal mérkőzik meg. Ezzel kapcsolatban Bíró Attila megjegyezte, utóbbit tartja az erősebb együttesnek, ugyanakkor a hazai pálya az olaszokat segítheti. Megjegyezte, biztos benne, hogy a játékosok mentális állapota dönt majd a sikerről, ebben a tekintetben pedig bízik tanítványaiban.

A torna eredetileg január 17-én kezdődött volna, azonban Új-Zéland után Üzbegisztán is visszalépett, így rövidült a program. A kiírás szerint az első csoportmérkőzést Izrael ellen vívjuk, majd ­Kazahsztán és Görögország következik. A másik ágon Hollandia, Olaszország, Franciaország és Szlovákia szerepel. Az egyeneses kieséses szakaszban, a negyeddöntőben az első helyezett a másik csoport negyedikjével találkozik, a második a harmadikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában