Ökölvívás

2021.01.27. 21:14

Magyarok, osztrákok, algíriak, szlovákok Dunaújvárosban

Pezseg az élet a dunaújvárosi Nyers László Küzdősport Centrumban. Egyre több válogatott edzőtáborozik az ország talán legmodernebb létesítményében. Most a magyar és az osztrák férfiválogatott vendégeskedik a városban.

Agárdy Csaba

2021.01.27. Sulák András (Csubi) a Dunai Ökölvívó Sportegyesület vezetője Dunaújváros Nyers László Sportcsarnok Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A múlt héten a magyar női válogatott készült Dunaújvárosban, ezen a héten a magyar és az osztrák férfiválogatott gyakorol a Nyers László Küzdősport Centrumban, ma megérkeznek az al­gíriak, majd a jövő héten a szlovákok. Vagyis nagy a sürgés-forgás. Mindenesetre remek érzés, hogy Dunaújváros ilyen népszerű lett nemzetközi szinten is. Ami talán nem véletlen, hiszen két éve egy nagyon modern létesítményt adott át az önkormányzat, ami minden igényt kielégít.

Sulák András a magyar válogatott munkájába is besegít
Fotó:Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Sulák Andrással, a Dunai Ökölvívó Sportegyesület szakmai vezetőjével beszélgettünk arról, minek is köszönhető, hogy ökölvívóberkekben – és nem csak itthon – ilyen népszerű lett Dunaújváros.

– Régi tervem volt, ha van egy ilyen modern létesítményünk, azt amennyire lehet, használjuk ki. Először a magyar korosztályos válogatottakra gondoltam. Február 7-én kezdődik Európa egyik legjelentősebb viadala, a Bocskai-emlékverseny. A koronavírus-járvány miatt nagyon sok verseny elmaradt, a Bocskai amolyan űrt próbál kitölteni, nagyon sokan érkeznek majd külföldről. Nemsokára kezdődnek az olimpiai kvalifikációs versenyek is, vagyis lassacskán beindul a nagyüzem. A szövetség új vezetése nem tudta, hogy Dunaújvárosban milyenek a körülmények. Bertók Róbert szövetségi kapitány meglátogatott minket, és nagyon tetszett neki, amit itt látott. Ekkor felgyorsultak a folyamatok.

Cservenka Róbert itt még csak bandázsban a dunaújvárosi ringben
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Buborékban élnek az ökölvívók, rendszeres a tesztelés, senki sem vírusos

Sulák András elmondta, a kapitány január 11-én volt itt, és 18-án már megkezdődött a hölgyek edzőtáborozása. A terem adott volt, a Klub Hotelben pedig remek a szállás és az ellátás, szinte buborékban folyik a munka, rendszeresen tesztelik a versenyzőket, senki sem vírusos, minden rendben folyik.

A helyiek szakmai vezetője arra a kérdésünkre, hogy mit jelentenek ezek az edzőtáborok a dunaújvárosi ökölvívás számára, így válaszolt.

– Igaz, hogy a mi versenyzőink nem kerülhetnek kapcsolatba a válogatottakkal, még csak kezet sem foghatnak, de látják, hogy itt vannak, látják, hogy példaképek dolgoznak abban a teremben, ahol ők is edzenek, ez motiválja őket. Engem is nagy megtiszteltetés ért, mert felkértek arra, hogy segítsek be a válogatottak felkészítésébe, iskoláztam a legjobbjainkkal. Ami fontos, ezek az edzőtáborok felhívják a figyelmet arra, hogy Dunaújvárosban milyen körülmények vannak, hogy újra él a városban az ökölvívás.

Gerzsenyi István megküzd egy bokszzsákkal. Az sem könnyű feladat

És akkor nézzük a programot. A héten a magyar felnőttválogatott készül Dunaújvárosban, ma jönnek az algíriak, akikhez a jövő héten csatlakoznak a szlovákok, és a két válogatott több kesztyűs edzést tart, február 7-én pedig kezdődik a Bocskai-emlékverseny Debrecenben. Bertók Róbert szövetségi kapitány számára a Bocskai-emlékverseny az egyik legfontosabb válogató is, több súlycsoportban nagyon kiegyenlített harc folyik a csapattagságért, így minden bizonnyal a magyar válogatott tagjai nagyon éles állapotban érkeznek Debrecenbe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában