Triatlon

2021.01.31. 21:16

Kész a menetrend, kezdődhet a nevezés

A Magyar Triatlon Szövetség a napokban nyilvánosságra hozta az idei év hivatalos versenynaptárát, amely tartalmazza a már eddig bejelentett és szervezés alatt álló duatlon, triatlon, tereptriatlon, terepduatlon és aquatlon seregszemléket.

Szabó Szabolcs

Füzesy Dávid már javában készül a szezon kihívásaira

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújvárosban – az egyénileg készülő sportolók mellett – két egyesület, a tavaly ősszel zászlót bontó, a Pannon Oktatási Központ védőszárnyai alatt működő és főként az utánpótlás-nevelésre fókuszáló Pannon Triatlon Klub (Patrik), valamint a Dunaújvárosi Triatlon Sport Egyesület (DTSE) versenyzői is alapoznak már az erőpróbákra. A tavalyi szezon első szakaszát alaposan átírta a járványhelyzet, a szervezők azonban abban bizakodnak, hogy idén nem lesz szükség a naptár átütemezésére, újratervezésére.

Füzesy Dávid már javában készül a szezon kihívásaira
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A idény a tervek szerint március 28-án az II. Újszilvási Évadnyitó Duatlonnal indul, ez egyben felnőtt sprint távú amatőr kupa és utánpótlásranglistaverseny is lesz. A VII. BÚI Sprint és Utánpótlás Duatlon, valamint Duatlon Mix Váltó országos bajnokságnak pedig Balatonboglár ad majd otthont április 24–25. között. Május végén (29–30.) jön a sportág egyik hazai fellegvárának számító Tiszaújvárosban a XXX. Tisza Triatlon, valamint a klubcsapat országos bajnokság. A Keszthely Triatlon Középtávú országos bajnokságot pedig június 12-én rendezik. A klasszikusnak számító triatlon hosszú távú triatlon amatőr ­kupa időpontja Nagyatádon: augusztus 8. A Balatonman hosszú távú ob-t pedig Balatonakarattyán rendezik szeptember 12-én. A szezon október 4-én a Nógrád megyei Ilinyiben zárul, ahol a terepduatlonosok döntenek a bajnoki érmek sorsáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában