röplabda

2021.01.22. 21:33

A célok eléréshez mindenképpen kell a három pont

A röplabda Extraliga hétvégi fordulójában ismét hazai környezetben lép pályára a Dunaújvárosi KSE együttese. A szombaton 17 órakor kezdődő zárt kapus összecsapáson a MAFC-BME gárdája lesz az újvárosiak ellenfele.

Gróf András

Fotó: LI

A bajnoki tabella második helyén álló fővárosiak ebben a naptári esztendőben még nem játszottak tétmérkőzést, így nem lehet igazán tudni, hogy milyen formában vannak. Az újvárosiak viszont túl vannak két bajnoki meccsen, ezeken csupán egy pontot szereztek. Kikaptak 3:1-re a listavezető LV Sport Pénzügyőr vendégeként, majd hazai pályán szenvedtek 3:2-es vereséget a Kecskeméti RC csapatától. Rendkívül kiegyenlített az Extraliga mezőnye, hiszen eddig négy együttes is kilenc pontot gyűjtött. A szombati bajnoki előtt Tomanóczy Tibor vezetőedzőt kérdeztük az esélyekről.

Kellő hőfokon kell elkezdeni a szombati összecsapást
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

– A végeredmény szempontjából minden találkozó döntő jelentőséggel bír, különösen igaz ez a hazaiakra. Ezúttal nem kezdhetünk úgy, mint az idei két meccsünkön tettük, amikor hamar kétjátszmás hátrányba kerültünk. Már a találkozó első percétől kezdve kell összpontosítanunk. Kellő hőfokon kell elkezdeni a játékot. A koncentráció mellett feltétlenül javulnunk kell még ütőerőben is. Amennyiben azt a teljesítményt tudjuk nyújtani, mint a kecskemétiek elleni mérkőzés harmadik és negyedik játsz­májában produkáltunk, akkor nem lehet baj. Néhány kisebb sérülés zavarta a heti edzésmunkát, de bízom benne, hogy szombatra mindenki százszázalékos állapotban lesz. Céljaink elérése érdekében mindenképpen meg kell szereznünk a három bajnoki pontot.

A másik szombati találkozón a Pénzügyőr együttese a Kecskemétet látja vendégül. Vasárnap a Fino-Kaposvár – Kazincbarcika mérkőzést rendezik.

Az Extraliga állása: 1. LV Sport Pénzügyőr SE (8 mérk.) 23 pont, 2. MAFC-BME (7 mérk.) 13 pont, 3. Fino-Kaposvár (5 m.) 9 pont, 4. VRC Kazincbarcika (6 mérk.) 9 pont, 5. Dunaújvárosi KSE (6 mérk.) 9 pont, 6. Kecskeméti RC (7 mérk.) 9 pont, 7. Debreceni EAC (9 mérk.) 0 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában