Jégkorong

2020.12.08. 07:29

Sorsdöntő találkozók lehetnek

A héten eldőlhet a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak a sorsa, legalábbis azt illetően, hogy bekerülnek-e az Erste Liga rájátszásába, avagy sem. Két, nagyon fontos mérkőzés vár a DAB-ra a Vasas és a Titánok ellen.

Agárdy Csaba

Fotó: anda_fabian

Mivel a koronavírus-járvány miatt elmarad a bajnokság középszakasza, a csapatoknak az alapszakaszban kell biztosítaniuk a helyüket az első nyolcban, vagyis a rájátszást jelentő valamelyik hely egyikének megszerzését.

A dunaújvárosiak már tizenöt meccsen túljutottak, és az utolsó helyen állnak a tabellán. Ez már önmagában is szomorú, de ha a vesztett pontokat figyeljük, akkor jelentős az Acélbikák lemaradása a nyolcadik helyhez viszonyítva. Az erőviszonyokat figyelembe véve valószínűleg a Titánok, az Opten Vasas és a Dunaújvárosi Acélbikák közül marad majd le két csapat a rájátszásról.

A DAB új edzője, a cseh Leo Gudas ma mutatkozik be mérkőzésen

A DAB a héten felzárkózhat a riválisaihoz, de ehhez két győzelemre lenne szüksége. Mivel kedden (18.40) a Vasashoz utaznak az Acélbikák, vasárnap pedig (17 óra) a Titánok érkeznek, tényleg sorsdöntő hét vár a dunaújvárosiakra.

Legutóbb Debrecenben hat meghatározó ember hiányzott az együttesből: Garret Hughson, Keegan Dansereau, Odnoga Mátyás, Azari Zsolt, Török Viktor és David Phillips. Közülük biztos hogy visszatér Dansereau, akinek egymeccses eltiltása lejárt, de a többiek sérültek, nem tudni, kire számíthat az új edző, Leo Gudas kedden a Jégpalotában.

A junior korú csatár, Pinczés Olivér egyre több szerepet kap a felnőttek között is
Fotó: acelbikak.net/Anda Fábián

A cseh szakember a vasárnapi székfoglalójában elmondta, azzal tisztában van, hogy elsősorban a védekezésen kell javítani, mivel ez derült ki számára abból a néhány DAB-meccsből, amit megtekintett. (Persze elég csak a tabellára nézni, ahol láthatjuk, hogy már hetvenöt kapott gól áll a dunaújvárosiak neve mögött.)

A legutóbbi fordulóban épp a Titánok és a Vasas csapott össze, végül hosszabbításban a Titánok nyertek 4–3-ra.

A bajnokság állása:

1. MAC HKB Újbuda 14 mérkőzés/32 pont,

2. Debreceni EAC 14/28,

3. Ferencváros-Telekom 14/25,

4. Corona Brassó 10/24,

5. Gyergyói HK 12/18,

6. Újpest 14/18,

7. Titánok 13/11,

8. Csíkszereda 5/10,

9. Opten Vasas 9/7,

10. Dunaújvárosi Acélbikák 15/7.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában