Jégkorong

2020.12.04. 22:00

Hat gólt lőttek a juniorok a Ferencváros hokisainak

A Dunaújvárosi Acélbikák juniorkorú jégkorongozói a kvalifikáció után az alapszakasz B-csoportjában folytatják a bajnokságot. Az ifjúságiak a kvalifikációt játsszák.

Agárdy Csaba

A juniorok három mérkőzésen jutottak túl az alapszakaszban (két ötös csoportban folytatják a csapatok a kvalifikáció után). A Győri Nemak ETO-tól hazai pályán 4–3-ra kikaptak, majd Debrecenben 3–2-es vereséget szenvedtek. Múlt szombaton azonban a jégcsarnokban 6–1-re verték a Ferencváros-Telekomot.

DAB – FTC 6–1 (2–0, 3–1, 1–0)

DAB: Stojnov – Ambrus, Jakabfy 2, Pinczés O. 1 (1), Stefánek, Tamás 1, Benke, Gebei B., Barna 1, Gulácsi, Somogyi 1 (1) – Horváth M., Jalószki, Kis B., Vojnits, Wéninger, Wolf. Vezetőedző: Borbás Gergely.

A csoport állása: 1. Debreceni HK 5 mérkőzés/12 pont, 2. Győri Nemak ETO 4/6, 3. DAB 3/3, 4. KHM SE 2/3, 5. FTC-Telekom 4/3.

Az ifjúságiak két nyolcas csoportban játsszák a kvalifikációt. A dunaújvárosiak az utolsó három találkozójuk közül kettőt elvesztettek. Mindhárom meccsüket itthon játszották le, előbb a Székely Jégkorong Akadémiától, majd a Győri Nemak ETO-tól kaptak ki egyaránt 4–1-re. Csütörtökön viszont 1–0-ra megverték az Óbuda Hockey Academyt.

DAB–OHA 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)

DAB: Kamondy – Pallag-Bozsák, Rácz, Mózes, Piszmann S. (1), Palla X. 1 – Hajnal, Lajcs, Kristály, Szücs, Zsiga – Léhi, Palla F., Piszmann M., Barna, Horváth A. Vezetőedző: Borbás Gergely.

A csoport állása: 1. Székely Jégkorong Akadémia 14 mérkőzés/39 pont, 2. Pestszentlőrinc HC 10/24, 3. Győri Nemak ETO 10/24, 4. Lehel HC 9/14, 5. Dunaújvárosi Acélbikák 12/11, 6. Egerszegi Titánok 12/11, 7. Óbuda 11/7, 8. Sportország SC 12/5.

Az Acélbikák kapujában Ivan Stojnov egy kapott találattal zárt a Ferencváros ellen
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A juniorok három mérkőzést játszanak még ebben az évben, legközelebb vasárnap a Ferencváros-Telekom vendégei lesznek. Itthon december 12-én korcsolyáznak jégre, akkor a Debrecent fogadják.

Ennél a korosztálynál elég nehéz kiszámítani, hogy mire számíthat Borbás Gergely, hiszen a csapatból hatan – Jakabfy Csongor, Tamás István, Gebei Bence, Pinczés Olivér, Barna Dávid, Somogyi Nátán – a felnőttcsapat keretéhez is tartozik, ezért sok múlik azon, hogy az Erste Ligában szereplő „nagyok” éppen mikor és hol játszanak – tegnaptól Borbás irányításával, aki a héten váltotta a felnőtteknél a kanadai David Le­gert a kispadon.

Az ifjúságiakra még két mérkőzés vár a kvalifikációban, mindkettőt még ebben az évben lejátsszák. Előbb a jászberényi Lehelt fogadják (december 10.), majd utána december 23-án Győrbe látogatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában