Ökölvívás

2020.11.10. 20:48

Horváth Máté elől már menekülnek az ellenfelek

Debrecenben versenyeztek a DÖSE bokszolói, egy arany­éremmel tértek haza. Sulák András edző elégedett.

Agárdy Csaba

A Dunai Ökölvívó Egyesület a közelmúltban az ifjúsági és junior országos bajnokságon vett részt, és Horváth Máté révén egy arany­érem jutott a dunaújvárosiaknak.

Október végén Debrecenben rendezték meg az ifjúsági és a junior korú ökölvívók országos bajnokságát. A DÖSE két versenyzővel indult, mindketten a juniorok között próbáltak szerencsét. Horváth Máté a 70 kilogrammosok között, Grosch Iván a +80 kg-osok között próbált szerencsét. A bajnokságon hatvanhét egyesület kétszáztizenkét ökölvívója indult. Grosch Iván az első fordulóban erőnyerő volt, majd eljutott odáig, hogy az éremért bokszoljon. Az elődöntőbe jutásért nagy csatában vereséget szenvedett, de Sulák András edző így is elégedett volt vele.

Grosch Iván a nagy szívével folyamatosan fejlődik

– Ivánnak nagy szíve van, folyamatosan fejlődik. Maximálisan elégedett vagyok vele. Nagyon sokat lépett előre, biztos vagyok benne, hogy a jövőben több nagy versenyen is a dobogóra fog állni.

A másik dunaújvárosi versenyző, Horváth Máté nagyszerűen öklözött, és megnyerte a magyar bajnokságot. Ellenfeleit döntő fölénnyel győzte le, a Papp László Akadémia sportolóját, Pongrácz Márkot a döntőben már az első menetben meggyőző fölénnyel múlta fölül.

Sulák András a bajnok versenyzőjéről elmondta, őt már kerülik az ellenfelek.

Grosch Iván, Horváth Máté és a mester, Sulák András
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

– Horváth Máté olyan tehetség, aki ellen már félnek a vetélytársak, és inkább súlycsoportot váltanak, vagy lefogyasztanak, vagy fölmennek egy kategóriát, csakhogy elkerüljék. Ezt a magyar bajnokságot úgy nyerte meg, hogy különösen nem készültünk rá. Lendületből mentünk Debrecenbe, mert már a szófiai Európa-bajnokságra készülünk. Azt szeretnénk, ha ott lenne csúcsformában november végén.

A kapitány elégedett a felnőttbajnokság színvonalával

Óriási bizonyítási vágy volt a női és a férfi résztvevőkben egy­aránt a 97. országos felnőttbajnokságon Győrött. Az új válogatási elvek, a klubok kemény munkája, a visszatérés a ringbe, és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség megújulása, valamint dr. Bajkai István elnök vezetésével az új irányítás mind szerepet játszott abban, hogy nagyszerű magyar bajnokságot láthattunk. A bajnoksággal az összes mérkőzést szakmailag elemző és végig követő Bertók Róbert szövetségi kapitány is maradéktalanul elégedett volt, ezzel kapcsolatosan fejtette ki álláspontját, véleményét, ami pozitív volt. „Nagyon elégedett vagyok a felnőttek győri magyar bajnokságán látottakkal, abszolút pozitív élményben volt részem. Elsőként szeretném megköszönni, a győriek régiós vezetőjének, Nagy Zoltánnak az áldozatos munkáját, hogy ilyen magas színvonalon és remek helyszínen biztosította az esemény megrendezését.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában