nem sikerült egyenlíteniük

2020.10.04. 20:52

Visszavágott a DPASE-nek a Dabas a kupavereségért

Az NB III Közép csoportjának tizenkettedik fordulójában vasárnap az FC Dabas együttesét fogadta a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata. A vendégek ezúttal visszavágtak a kupában elszenvedett vereségért.

Gróf András

Fotó: LI

A két héttel ezelőtti dabasi Magyar Kupa-sikert követően mindenki bízott a hasonló folytatásban a hazaiak részéről.

Dunaújváros PASE – FC Dabas 0–1 (0–1)

Dunaújváros Stadion, 300 néző. Vezette: Juhász Dávid (Imrő, Sirokmán).

DPASE: Pokorni – Barta B., Hompót D., Vadász V., Báló T., Markovics, Barna Zs. (Lakatos G. a 74. percben), Kesztyűs, Dorogi R. (Tóth Á. a 57. percben), Novák Zs., Szepessy R. Vezetőedző: Jakab Elek.

FC Dabas: Kersák – Forgács, Márton, Biró Á. (Sziklási a 61. percben), Marsa, Vladul (Takács K. a 84. percben), Erdős G., Kiss Á. (Kucsván a 72. percben), Fritz, Dudás D., Ágoston (Lévai a 72. percben). Vezetőedző: Szabó István.

Az első félidő nagy részében csapkodó, rengeteg hibával tarkított játékot láthattak a nézők, így a kapuk nem igazán kerültek veszélybe. Az újvárosiak talán egyetlen veszélyes támadása Novák Zsombor nevéhez fűződik, aki egyéni cselsorozatot követően került kecsegtető helyzetbe, de a vendégek védelme tisztázott előle. A félidő hajrájában magukra találtak a dabasiak. Egy távoli lövést követően Pokorninak kellett védeni, majd a negyvenedik percben a vezetést is megszerezték. Egy balról érkező lapos bejátszást követően Erdős Gábor kotorta közelről a labdát a kapuba (0–1).

A második félidő elején mezőnyfölénybe kerültek az újvárosiak. A hatvankettedik percben egy nem éppen életerős lövésbe Dudás Dániel kapott bele a tizenhatos vonala előtt. Tettét a játékvezető sárga lappal „jutalmazta”, és mivel ezen a meccsen már ez volt számára a második, így mehetett zuhanyozni. A kecsegtető helyzetből elvégzett szabadrúgás azonban kipattant egy védő lábáról.

A mérkőzés hátralévő idejében lelkesen, de kevés elképzeléssel támadott a hazai gárda. Markovics révén a felső kapufát is eltalálta, de egyenlítenie nem sikerült, így a lefújást követően a vendégek örülhettek.

A forduló további eredményei: Budapest Honvéd-MFA II – Paksi FC II 0–0, Dabas-Gyón FC – Kecskeméti TE 2–1, ESMTK – Körösladányi MSK 1–1, Szekszárdi UFC – Taksony SE 0–3, Hódmezővásárhelyi FC – HR-Rent Kozármisleny 0–1, Vác FC – Ferencvárosi TC II 1–2, Rákosmente FC – Majosi SE 2–0, Szegedi VSE – Monor 1–4. Az Iváncsa KSE – Újpest FC II mérkőzést későbbi időpontban rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában