kézilabda

2020.10.06. 13:57

Újra visszatér a hazai sportcsarnokba a DKKA

A bajnokságban eddig Rácalmáson, zárt kapuk mögött játszotta találkozóit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I.-es csapata.

Gallai Péter

Fotó: Zsedrovits Eniko

A következő mérkőzést pénteken 16 órától azonban hosszú idő után ismét a Dunaújváros Sportcsarnokban vívhatja az együttes az MTK Budapest ellen. Ahogyan eddig, ezt is nézők nélkül – olvasható a klub honlapjának közleményében.

Mindez annak köszönhető, hogy a DVG Zrt. felújítási munkálatainak köszönhetően megfelelő állapotba került a létesítmény, és a Magyar Kézilabda Szövetség is elfogadta az elvégzett karbantartást.

Az edzések után a meccsek is Dunaújvárosban lesznek
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Tájékoztattak arról is, az MKSZ rendelkezései szerint hétfőtől a felnőttcsapatoknak kötelező Covid-tesztet kell elvégeznie minden mérkőzés hetében a játékosok és a szakmai stáb esetében. Kiemelték, ez 500 ezer forint kiadást jelent alkalmanként, másképp nem léphetnek pályára az együttesek. „Hogy ez a kluboknak milyen anyagi megterhelést jelent a sok szervezés és a tesztelés kellemetlenségei mellett, nem kell részletezni” – hangsúlyozták.

Beszámoltak arról is, hogy az elmúlt héten az önkormányzat rendkívüli közgyűlése 2020-ra összesen 26 millió forint támogatást szavazott meg a DKKA-nak, ami a szponzorok és támogatók kiváró álláspontja és az egyéb elmaradó bevételek miatt nem ad túl sok biztonságot az év hátralévő részére.

„Ráadásul az MKSZ szeptember 17-én lezárta az idei TAO-feltöltés lehetőségét, ami miatt számos klub, így a DKKA működése is veszélybe került. Mindezek miatt ismét csökkentenünk kell a költségvetést, és bizonyos területeken átszervezésekre kényszerülünk” – áll a közleményben.

Még zárt kapuk

A tájékoztatóban az is szerepel, ahol a szigorú előírások betartása mellett szurkolókat is beengednek a mérkőzésekre, ott is gyér érdeklődés mellett negyed házzal, sok ráfizetéssel rendezik a találkozókat. A DKKA a folytatásban is a zárt kapus protokoll szerint jár el, de hozzátették, ahogy a helyzet változik, a közönség is visszatérhet, azaz remélhetőleg hamarosan a szurkolók is visszafoglalhatják a lelátót Dunaújvárosban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában