kézilabda

2020.09.11. 08:05

Zsiga Gyula és Skaliczki László szövetségi díja

Szerdán megtartotta 2020. évi rendes küldöttgyűlését a Magyar Kézilabda Szövetség.

Gallai Péter

Budapest 20200909 Kézilabda 2020 MKSZ Közgyûlés Fotó Tumbász Hédi Nemzeti Sport Skaliczki László

A koronavírus-járvány miatt különleges intézkedések mellett megtartott esemény nyitányaként Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója üdvözölte a megjelentek, s méltatta az MKSZ törekvéseit – számolt be róla a szövetség honlapja.

A küldöttek elfogadták a 2019. évi szakmai és pénzügyi beszámolót, közhasznúsági mellékletét, könyvvizsgálói és felügyelőbizottsági jelentését, majd a 2020. évi pénzügyi és szakmai tervét is, illetve az előterjesztésnek megfelelően a küldöttgyűlés módosította a szövetség alapszabályát.

Pálinger Katalin és Nagy László mellett Kirsner Erikát is alelnöknek választották

Az eseményen elismerő oklevélben részesült a Dunaferr korábbi játékosa, Balogh Beatrix, Fabulyáné Kovács Tímea, Gulyás László, Harmat Tamás, Kocsis Géza, Kovács Tamás, Marosné Bedőcs Katalin, Medvegy Péter, Mulicza Ferenc és Tiba András. A Magyar Kézilabdázásért Emlékérem kitüntetést adományozták dr. Iglódi Endrének, Németh Csabának, a Dunaferr volt játékosának, Siti Beátának, valamint Skaliczki Lászlónak és Zsiga Gyulának. Előbbi szakember a Dunaferr SE férficsapatával lett bajnok 2000-ben, utóbbi 1997–1999 között vezette a dunaújvárosi női csapatot. Ez idő alatt kétszer nyert bajnokságot és Magyar Kupát, elhódították az EHF Kupát, a Bajnokok Ligája serlegét.

Skaliczki László is emlékérmet vehetett át Fotó: Tumbász Hédi

A Török Bódog Életműdíj idei díjazottjaként a kitüntetést edzői kategóriában Csík János mesteredző, korábbi női és férfi szövetségi kapitány; sportvezetői kategóriában Andorka Sándor, egykori nemzetközi játékvezető, versenybíró, az MKSZ Nemzetközi Bizottságának korábbi elnöke; kézilabdázó kategóriában Kovács Péter, az Évszázad kézilabdázója, a Kézisek kézise, a Magyar Kézilabda Hírességek Csarnokának egyik alapító tagja vehette át.

Kocsis Máté elnök beszédében a sportszervezetek járványhelyzetben való támogatására helyezte a hangsúlyt, amelyből az MKSZ is lehetőségei szerint maximálisan kiveszi a részét, hiszen a fő cél a kézilabdázás színvonalának fenntartása. Külön köszönetét fejezte ki az NB I-es Kézilabda Ligának a nehéz szituációkban való együttműködésért. Az alapszabálynak megfelelően a küldöttgyűlés az elnökség tagjai közül alelnököt választott, Pálinger Katalin és Nagy László mellett alelnök lett Kirsner Erika is, aki a közelmúltban második gyermekének életet adó Pálingerrel felügyeli a női szakágat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában