A játékosokon látszott, már nagyon hiányzott nekik a kézilabda

2020.09.01. 07:30

Horváth Nikolett emlékére rendezték meg tornájukat

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csütörtökön és pénteken negyedik alkalommal rendezte meg az utánpótláscsapatok számára a Horváth Nikolett Emléktornát, ezzel tisztelegve a klub súlyos betegség után tizennyolc éves korában elhunyt fiatal játékosa előtt.

Agárdy Csaba

Idén a DKKA együttesei mellett Szegedről, Kozármislenyből, Hódmezővásárhelyről, Algyőről, Budaörsről, Érdről, Szombathelyről érkeztek csapatok és öt – U11 és U15 között – korosztályban zajlottak a mérkőzések az egyetemi és a városi sportcsarnokban. A találkozók elején azért látszott, hogy nagyon régen játszottak a csapatok, mindenkin érezni lehetett, hogy már nagyon hiányzott a kézilabda. A játék mellett a megemlékezés sem maradt el, amit az egyetem aulájában rendeztek pénteken.

Az U15-ös együttes az első helyen végzett, érthető volt a lányok boldogsága az éremátadás után Fotó: DKKA

– Jó hangulatú, szerintem nagyon hasznos mérkőzések voltak. Furcsa volt, hogy nézők nélkül zajlottak a csaták, de a gyerekeket ez nem zavarta – összegzett Takács Gyöngyi a DKKA U14-es csapatának edzője, a torna egyik főszervezője. Hozzátette, a DKKA mindent megtett azért, hogy a szülőket, érdeklődőket kárpótolja, amiért nem lehettek személyesen jelen a lelátón. A mérkőzéseket élőben közvetítették a klub YouTube csatornáján.

– A vendégcsapatok edzői nagyon hálásak voltak, hogy felvállaltuk a torna megrendezését. Örültek, hogy újra az edzések mellett a mérkőzéseken is ki tudták próbálni a tanult technikai elemeket. A tornánkon minden résztvevő ajándékot kapott, senki sem ment haza üres kézzel. Pénteken Niki családja is megtisztelte tornánkat, egy különdíjat is hoztak, amit az U15-ös hazai játékosunk közül a legügyesebb irányító vihetett haza. Sőt, minden csapatvezető és a szervezők is kis ajándékcsomagot kaptak tőlük. Nagyon szépen köszönjük – emelte ki a szakember.

Az U12-es csapat Szeged elleni mérkőzése Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Egyébként az U15-ös csapat korosztályában első helyezett lett a Szeged NKE és a Kozármisleny előtt, a legjobb dunaújvárosi játékosának Badacsonyi Edinát választották.

Orbán Ákos edző így értékelte csapata teljesítményét: – Nagy iramú és jó hangulatú mérkőzéseket vívtunk, két erős csapat ellen. Összességében nagyon hasznos torna volt, a lányok élvezték, ami nagyon fontos, hiszen egy játékról van szó. Vissza fogjuk nézni a mérkőzéseket és tanulunk majd belőlük. Ez a két találkozó remek lendületet adhat a bajnokság kezdésére, jó úton járunk de sok munka vár még ránk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában