A dunaújvárosi ökölvívók újra versenyezhettek, két aranyérem volt az eredmény Kőszegen

2020.09.04. 21:03

Ahol voltak, ott a helyük, vagyis a szorítóban

Hosszú idő után újra ringbe szálltak a Dunai Ökölvívó SE bokszolói.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A múlt hét végén Kőszegen a 12. Ostrom Kupán vettek részt négy sportolóval. Összesen harmincnégy egyesület százkilencvenhat ökölvívója nevezett a viadalra, a mezőnyben négy dunaújvárosi fiatal is ott volt.

A Dunai Ökölvívó Egyesület sportolói ismét szorítóba léphettek. Balról jobbra: Hoffman Károly (edző), Horváth Máté, Grosch Iván, Tóth Tamás, Erdélyi Péter, Sulák András (edző)
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Térjünk a lényegre! A ­DÖSE ökölvívói közül Tóth Tamás a serdülők 46 kilogrammos mezőnyében első lett, ugyanúgy aranyérmet szerzett Horváth Máté a junioroknál 70 kilogrammban. Grosch Iván ugyanebben a korosztályban a +80 kilóban a második helyen végzett. Erdélyi Péternek nem volt szerencséje, mert súlycsoportjában, az ifjúságiak 81 kilogrammjában rajta kívül nem nevezett senki.

A kupa után beszélgettünk Sulák Andrással, a dunaújvárosiak vezetőedzőjével: – Végre versenyezhettünk, szorítóba léphettünk, nekem is nagyszerű érzés volt a kötelek mellől figyelni a versenyzőink tevékenységét. Ezen a hétvégén Egerben indulunk egy viadalon, ide tizenkét bokszolónkat viszünk el.

Sulák Andrástól megkérdeztük, hogy teltek a napjaik a koronavírusos időszakban, milyen volt a nyári felkészülésük:

– Májusban engedélyt kaptunk arra, hogy a kiemelt versenyzőinkkel, a válogatott kerettagokkal elkezdhessük a felkészülést, addig csak online edzések voltak hetente háromszor, kétszer pedig egyénre szabott munkát végeztek a sportolóink. Júniustól már mindenki használhatta az edzőtermünket, a kezdők is. Ma már a korábban megszokott munkát végezzük, tizennégy bokszolónk van, akiket versenyeztettünk, közülük öten válogatottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában