Klacsák nagyon fog hiányozni a csapatbó

2020.09.06. 21:26

A bajnokaspiráns ellen nincs vesztenivalójuk

A futsal NB I második fordulójában ma 18.30-tól a Dunaferr DUE Dutrade FC együttese a Szombathelyi Haladás vendégeként lép pályára.

Balogh Tamás

Fotó: LI

Mitől lesz ez csata? A szemben álló felek elszántságától. A házigazdáknak viszonylag egyszerű a dolguk. A bajnoki címre törő csapatok közül ők az esélyesek közé sorolhatók. Bárhol, pláne most a hazai pályán magabiztosan várhatják az aktuális meccset. A nyitó fordulóban a Fradi elleni, a Népligetben elért 4–2-es győzelmükkel adtak csattanós figyelmeztetést a bennük kételkedőknek.

És a Dunaferr? A július vége óta Frank Tamás vezetőedzővel végzett kemény, de derűs hangulatú munkájuk jó irányba tart, amit az Újpest ellen meg is villantottak. Az itteni „kemény magot”, Reveland Zoltán, Németh Péter, Östör Martin, Horváth Benedek, Sánta Attila, Szeghy Szabolcs és Hinojosa Montero Antonio adja. Remélhető, hogy a mögöttük készülődők mindent megtesznek, hogy minél előbb a saját elitjükhöz sorolják őket.

Németh Péterék szeretnék megállni a helyüket
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

– Az ilyen mérkőzések azért nyújtanak nekünk egy kicsi nyugalmat, mert nincs igazán vesztenivalónk. Ebből csak akkor jövünk ki rosszul, ha lélektelenül és a mérkőzést feladva játszunk. Előttünk is sokféle olyan lehetőség áll, amiket az ilyen jó ellenfél ellen kell és lehet alkalmazni. Klacsák nagyon fog hiányozni, ráadásul ezzel az előre hozott Veszprém elleni meccs miatt még jobban fáj a fejünk. Most megpróbáljuk pótolni és minél előbb várjuk vissza – mondta Frank Tamás.

Németh Péter, a Dunaferr csapatkapitánya már ráhangolódott a mérkőzésre: – Realisták vagyunk. Nagyon komoly mérkőzésre készülhetünk. Az ellenfelünket, akit nyugodtan nevezhetünk bajnokaspiránsnak is, a kiváló játékosai és a remek felkészülési körülményei is erősítik. Szerencsére győzelemmel kezdtük a szezont, viszont tisztában vagyunk a képességeinkkel. Egész héten úgy készültünk, hogy megállhassuk a helyünket. Önbizalommal és motiváltan vágunk bele a mérkőzésbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában