futsal

2020.08.04. 21:26

Túl az első felkészülési mérkőzésen

A Dunaferr DUE Dutrade FC NB I-es futsalcsapata lejátszotta az idei nyári első felkészülési mérkőzését. Ellenfelük az Újpest volt, a csatát Fáy utcai csarnokban vívták hétfőn este.

Balogh Tamás

20190824 Dunaújváros Dunaferr DUE Dutrade-Aramis Sport Egyesület futsal mérkőzés Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

A házigazdák 7–5-re nyertek. A felek hárommenetes összecsapásban állapodtak meg. Az ideális körülmények mellett parádés tempóban küzdöttek a csapatok.

A hazaiak gyorsan vezetést szereztek, de egy pillanatra sem álltak meg, további gólokat lőttek. A Dunaferr beleállt a harcba, és helyenként ígéretes játékkal csökkentette a hátrányát. A kispadjuk négy fővel volt rövidebb az újpestinél. Emelt fővel zárhatták a találkozót.

Frank Tamás, a Dunaferr vezetőedzője így összegezte a látottakat: – Erre az iramra számítottam. Az első öt percben két olyan elkerülhető gólt kaptunk, ami visszavetett bennünket. Utána viszont (és ezt nagy pozitívumnak veszem) elkezdtünk szépen dolgozni, azt csináltuk, amit kell, és visszajöttünk a mérkőzésbe. Körülbelül kilenc játékosunk háromszor harminc percet tekert végig, és még a végén se éreztem úgy, hogy nagyon fáradtak lennénk. Seregi Tomi sajnos sérülten érkezett, ezért ma nem játszhatott, de remélem, szerdára már ő is pályára léphet. Sokat kell még küzdenie a csapatba kerülésért.

Ma este a mezőny egyik élcsapatát, a Haladást fogadják a Dunaújváros Sportcsarnokban. A mérkőzést a csapaton kívülálló technikai okok miatt nézők nem látogathatják.

Egy kis hátrány

Seregi Tamás sérülten érkezett, Sánta Attila bár dicséretes akarással, de még a rehabilitációja által megkövetelt óvatossággal lépett pályára, az egyéves kihagyása után ­viszont Östör Martin már felszabadultabban készülődhetett. Az U20-ból lehetőséget kapó Garda Bálint bokája pedig már a bemelegítésnél megsérült, így nem is élhetett a bemutatkozás lehetőségével.

Vezető képünk archív.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában