A rutinos triatlonista első lett kategóriájában, remekelt a DTSE

2020.08.09. 20:00

Pötör Zoltán nem talált legyőzőre Nagyatádon

Egyéniben és váltóban is komoly célokkal érkezett az idei, immáron harmincadik alkalommal jelentkező nagyatádi hosszú távú triatlon országos bajnokságra a DTSE csapata. A mérleg: egy arany egyéniben és két top10-es helyezés váltóban.

Szabó Szabolcs

A magyar triatlonsport világában ikonikus versenynek számít a szombaton immáron XXX. alkalommal jelentkező ExtreMeman Nagyatád hosszú távú országos bajnokság.

A Dunaújvárosi Triatlon Sport Egyesület népes küldöttséggel vágott neki a sportág hazai elitjét is felvonultató seregszemlének, és az újvárosiak remek teljesítmény nyújtottak.

Pötör Zoltán kiváló, taktikus versenyzéssel szerezte meg újabb aranyérmét
Fotók: DTSE

A rutinos, Deca Ironman világbajnokságot is megjárt Pötör Zoltán kategóriagyőztes (férfi, 55-59 év) lett, 11 óra 32 perc alatt teljesítette a – 3,8 km úszás, 180 km kerékpár, 42 km futás – távot.

Pötör Fejér megyei rangadót vívott a trónért, hiszen kategóriájában a második a székesfehérvári Alba Triatlon SE sportolója, Hergovics Gábor lett, a harmadik pozíciót pedig Dezső Sándor szerezte meg.

A háromfős váltók versenyében 6. helyen zárt a ­DTSE-Acéltrió: Somogyvári Lili, Somogyvári Ákos és Hegedűs Attila hármasa, amely 10 óra 15 perces időeredménnyel végzett.

Jobb időt ment – 10 óra 3 perc – A Kovácsék névre hallgató duó, teljesítményük a kétfős váltók mezőnyében a 8. helyet ért, és ezzel az egyesületi házi versenyt is behúzták.

Szintén a háromfős váltóknál volt érdekelt a dr. Boda Viktória, Pötör Balázs, Pötör Gergely felállású csapat, amely a 28. helyen zárt Nagyatádon, időeredményük: 11 óra 14 perc.

Az első nagyatádi Ironman versenyén debütáló Pelsőczi Gábor is célba ért, 13 óra 35 perces eredménnyel, ezzel kategóriájában (férfi 35-39 év) a 34. helyen zárt.

A pihenőn az egymással is rivalizáló DTSE-váltók két triatlonosa: Hegedűs Attila (b) és Kovács Ákos Flórián

A férfiak abszolút mezőnyében Badar Gergő, a nőknél Viktoria Brown bizonyult a legjobbnak a 30. hosszú távú triatlon országos bajnokságon, szombaton Nagyatádon.

A férfiaknál Badar Gergő 8:30:40 óra alatt teljesítette a viadalt, és majdnem 15 perccel előzte meg a második Petsuk Zoltánt – aki tavaly is ezüstérmesként végzett, 2018-ban viszont nyert –, valamint több mint 26 perccel a harmadik Horányi Gábort. A nőknél meglepetésgyőzelem született: a klub nélküli Viktoria Brown 10:31:03 óra alatt ért célba, aki a Megathlon két versenyzőjét, Szikszai Mónikát és Szádvári Juditot utasította közvetlen maga mögé.

Az idei nagyatádi seregszemlén összesen 616 versenyző állt rajthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában