Kisvárda, Békéscsaba, MTK is az ellenfelek között – kézilabdaünnep Rácalmáson

2020.08.15. 07:00

Jótékonysági tornával készül az idényre a Kohász együttese

Mozgalmas nap volt tegnap a DKKA életében. Délelőtt a fővárosban mutatták be az I. BioTechUSA Jótékonysági Női Kézilabda Kupa programját, délután pedig a felnőttcsapat játszott újabb edzőmérkőzést a Kozármisleny gárdájával.

Szabó Szabolcs

Fotó: Zsedrovits Eniko

A dunaújvárosi női kézilabda egyik kiemelt hagyománya volt, hogy a szezonkezdet előtt, augusztus végén a Kulcsár Anita Emléktorna keretében rangos ellenfelek ellen játszott a Kohász. E tornát a jövő héten, augusztus 21–22. között I. BioTechUSA Jótékonysági Női Kézilabda Kupa néven rendezik meg a rácalmási sportcsarnokban. A seregszemlén négy gárda lép pályára. A házigazda DKKA mellett az MTK Budapest, a Kisvárda és a Békéscsabai NKSE találkozóit láthatják a szurkolók.

Román Dorina háromszor is eredményes volt a Kozármisleny ellen Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Augusztus 21-én 16 órakor az MTK és Kisvárda meccsel a döntőbe jutásért, a másik ágon 18 órától a Békéscsaba és a házigazda DKKA játszik. A párharcok vesztesei másnap, azaz 22-én 16 órától a bronzért küzdenek, a döntő pedig 18 órakor kezdődik. Jelen állás szerint a találkozókat a szurkolók a helyszínen is követhetik.

A jótékonysági akció a nehéz helyzetbe került családokat kívánja segíteni

A torna pontos részleteiről tegnap délelőtt a fővárosban tartottak sajtótájékoztatót, ahol elhangzott:

A koronavírus-járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe került családok sportoló gyerekeinek támogatására fogott össze a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA), valamint a BioTechUSA. A Kohászt működtető DKKA Nonprofit Kft. szervezésében, Európa egyik legnagyobb és legdinamikusabban növekvő étrend-kiegészítő gyártójának támogatásával rendhagyó felkészülési tornát rendeznek. Augusztus 21–22-én négy NB I-es női kézilabdacsapat – a Békéscsabai Előre NKSE, a Kisvárda Master Good SE, az MTK Budapest és az ötletgazda, ­a DKKA – vesz részt az I. BioTechUSA Jótékonysági Női Kézilabda Kupán. A tornára a csapatok nem érkeznek üres kézzel: saját készleteikből sportfelszereléseket ajánlanak fel olyan gyermekeknek, akiknek családjuk számára gondot jelent a rendszeres testmozgáshoz szükséges ruházat vagy egyéb kiegészítők megvásárlása. Az összegyűlt sportfelszereléseket a rendezvény fővédnökségét ellátó Sportszervezetek Országos Szövetsége (SOSZ) juttatja célba. A tárgyi felajánlásokat kiegészíti a helyszínen kihelyezett gyűjtődobozba a mérkőzésekre látogató szurkolók és meghívott vendégek által bedobott pénzösszeg.

A fővárosi sajtótájékoztatót követően a rácalmási csarnokban a Kozármisleny együttesét fogadta a DKKA.

DKKA – Kozármisleny 27–17 (13–13)

Dunaújváros: Wéninger – Jovovity, Barján 2, Ferenczy, Szalai 4, Klivinyi, Fodor, Bulath 1, Babovic, Kazai 11, Schatzl 1, Román 3, Nick 5.

Az újvárosiak viszonylag enerváltan játszottak az első játékrészben. A Kozármisleny tartotta is a tempót a DKKA-val.

Vágó Attila csapata a második játékrészre már teljesen más mentalitással érkezett. Szorosabb védekezés mellett a támadójáték is hatékonyabb lett, így végül sima győzelmet aratott a rácalmási csarnokban a Kohász.

A dunaújvárosi csapat folytatja a felkészülést a következő idényre. A bajnoki főpróbát ezúttal a I. BioTechUSA torna jelenti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában