Új edzővel és alaposan átalakult kerettel indulnak

2020.08.28. 12:30

Futsal idénynyitó ma hazai parkettán

Egészen biztos, hogy nagy várakozás előzi meg a Dunaferr DUE Dutrade FC – Újpest RFC 220 VOLT futsalmérkőzést, amit a Dunaújváros Sportcsarnokban játszanak ma este hét órától. A dunaújvárosiak alaposan megváltozott összetételben készültek az új szezonra.

Balogh Tamás

Fotó: Zsedrovits Eniko

Talán a legfontosabb helyen, a vezetőedzői poszton is változás történt Dunaújvárosban. Frank Tamás kiváló szakmai híre a felkészülés során beigazolódott. A reméltnél gyorsabban és zökkenőmentesen találta meg a hangot a csapat régebbi és a most igazolt új játékosaival egyaránt.

– Biztató újvárosi futsalreményeket ébresztettek a most érkezett játékosok, de velük kapcsolatosan türelemre intjük a szurkolóikat. A frissen igazoltak közül a korábban a Nyírgyulajt erősítő Sánta Attila a rehabilitációjának a záró szakaszát teljesítette. A türelmes kezelés és a terhelés fokozatos emelése eredményes változást hozott. Az idő előrehaladtával egyre nagyobb szerepet vállalhatott, és a góllövők közé is feliratkozott. A Szigetszentmiklósról érkezett Östör Martin hasonló cipőben járt, és a fizikai állapota sem volt a régi, hiszen egyéves kényszerpihenő után folytatja a pályafutását a Dunaferr csapatában. A harmadik (itt) újonc, a korábban a Pécsett játszó Seregi Tamás, pedig mintha elirigyelte volna az előző kettő pozícióját, rögtön az első hétvégén szedett össze egy kellemetlen sérülést – nagypályán. Mindhárman példás akarással és nagy alázattal készültek, ezért elmondhatjuk, hogy készen állnak a rajtra.

A dunaújvárosiak az előző évhez képest alaposan megváltozott összetételben készültek az új szezonra Fotó: archív/Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Külön kategóriát képvisel a szintén friss igazolásnak számító Toni Hinojosa Montero a kiválóan képzett spanyol játékos, aki kirobbanó formában, állandó győzelmi éhségben, de a játékhoz kellő alázattal kapcsolódott a közös munkába –tudtuk meg a szakvezetőtől.

A „régiekről” néhány mondatot: ők azok, akik számos sportemberi ok miatt hűek maradtak a Dunaferr DUE Dutrade FC csapatához. Németh Péter a csapatkapitány, Reveland Zoltán a hazai futsalmezőny egyik klasszis kapusa, mellette váltótársa Rigó és állandó tartalékként Cseresnyés, a védelem tengelye lehetnek. Klacsák, Szeghy, Horváth és Csányi hittel végzett, egyre javuló munkával jeleskedtek. A legfiatalabbak: Dorogi, Németh L., Slett és Barta nagy feladat előtt állnak, hiszen ebben a szezonban a korábbinál sokkal komolyabb kihívás vár majd rájuk.

Az első megmérettetésen, a megerősített Újpest ellen itt lesz a bizonyítási lehetőség mindannyiuk számára!

Maszkviselés és túlélőcsomag

A nyitómérkőzés a közönség számára nyilvános, így a szurkolók is formába hozhatják magukat. A nézők csak a főbejáraton keresztül léphetnek be csarnokba. A maszkviselés ez alkalommal is mindenki számára ajánlott. A rendezők kérik, hogy a sorban álláskor tartsák be az egymás közötti másfél méteres távolságot. Ahogy az minden más hasonló sporteseménynél, úgy ez alkalommal is felhívják a szurkolók figyelmét, hogy kizárólag lázmentes és egészséges állapotban induljanak el erre a közösségi eseményre is. Sajnos a nyitómeccsen a rendezőn kívülálló okok miatt nem lesz büfészolgálat. Ezért arra kérik a szurkolókat, hogy a lehetőségeik szerint szereljék fel magukat egy meccsnéző „túlélőcsomaggal”, hogy zavartalan lehessen a szórakozásuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában