A hazai játékos-edző kapusként is helytállt a Cece elleni megyei kupameccsen

2020.08.04. 20:00

A Nagyvenyim a hajrában sok helyzetet kihagyva is győzött

Beindult a megyei futball­élet, hiszen a hét végén rendezték meg a labdarúgó Fejér Megyei Kupa első fordulóját.

Balogh Tamás

Fotó: LI

Hosszú idő után ismét tétmérkőzést láthatott a közönség a járvány miatt félbeszakított előző szezon után. A sorozatban szombaton lépett pályára hazai környezetben a Nagyvenyim együttese.

Nagyvenyim – Cece 4–2 (3–1)

Keresztes (Fodor) – Kovács, Fazekas, Bíró, Szabó, Gászler, Kis, Varjas (Pasqualini), Rátkai, Gaszler L. (Hirtling), Freud (Gaszler T.).

Szó szerint igazi erőfelmérő összecsapásra készülődött a két csapat legénysége, hiszen a harminckét fokos meleg külön kihívást jelentett a számukra. Az ellenfelek elvileg jó ismerősei egymásnak, hiszen a bajnokságban mindkét csapat azonos csoportban indul.

Az első félidőben határozott, jó stílusban és eredményesen kezdtek a hazaiak. Kis Norbert stílusos megoldásaival már 2–0-ra vezettek a 10. percben. Úgy tűnt, hogy a vendégek kifutották magukat, de Pál Roland Sándor kihasználta a hazaiak leengedését, és 2–1-re szépített a 26. percben. A hazai kedélyeket az első két gól szerzője nyugtatta meg, aki remek alakítás után ismét betalált: 3–1 a 28. percben. A félidőig a kontráikba belebonyolódó ceceiek előtt a Nagyve­nyim csapata dominált.

Az alapozás sok munkája még benne volt a nagyvenyimi (b) lábakban, ezért hagytak ki sok helyzetet a mérkőzés hajrájában Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A második félidőben hosszú perceken keresztül úgy tűnt, hogy a hazaiak bent maradtak az öltözőben. A vendégek a szünetben kifújták magukat, és sokat ígérő támadásokat vezettek. Mindkét csapat sokat dolgozott, helyzetekig jutottak, de azokat hihetetlen módon nem tudták gólra váltani. A vendégek erőfeszítéseit Király Gábor gólja koronázta meg: 3–2 a 49. percben. Egy különleges problémára, a kapus szemüvegtörésére gyors megoldást találtak a nagyvenyimiek: jó teljesítményt nyújtva Fodor Szabolcs, a játékos-edző állt be csereként. A szorossá vált eredmény még jobban fölpörgette a hazaikat, akik Bíró Bence utolsó percben lőtt találatával (4–2 a 90. percben) ünnepelhették a győzelmüket.

A nagyvenyimiek részéről Fodor Szabolcs játékos-edző így értékelt: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Az első tíz percben már 2–0-ra vezettünk, de utána egy rohanós periódusba kerültünk, amit jól használt ki az ellenfél. Két elkerülhető gólt kaptunk. Az alapozás sok munkája még benne van a lábakban, ezért hagytuk ki a hajrában a sok helyzetünket. Tartalék kapussá léptem elő, mert a második kapusunk védőszemüvege eltört, és nem tudta vállalni a további játékot. Örülök, hogy jól sikerült a meccs, és a héten is itthon játszhatunk.

Fodor Szabolcs
Fotók: Balogh Tamás

Kis Norbert mesterhármassal kezdte a szezont!

– Volt már ilyen háromgólos meccsem, de ha nincs mögöttem ez a csapat, akkor nem sikerülhetett volna. Jobb lett volna előbb eldönteni a csatát, de a végére mi is elfáradtunk egy kicsit. Nagyon régi barátokkal kerültem össze ebben a gárdában, jól ismerjük egymást, szeretek itt és velük játszani. Jó közösség van kialakulóban. Remélem, hogy a végén fölférünk a dobogóra – értékelt lapunknak.

Kis Norbert

A cecei edzőtől, Bende Zsolttól ezt hallottuk: – Nehéz körülmények között, folyamatos műszakban dolgozó játékosokkal próbálunk csapatot építeni. Megvoltak a lehetőségeink, de nem volt hozzá szerencsénk. Sajnos két váratlan sérülés is történt a csapatomban, amiből az egyik súlyosabbnak látszik.

Bende Zsolt

– Lehetett volna egy kicsit jobb is ez a mérkőzés, és persze a helyzeteket jobban ki kellett volna használni. A fiatalok elég tanácstalanul játszottak, de majd a rutin segíthet rajtuk – mondta Csányi Árpád csapatkapitány.

Csányi Árpád

Rácalmás – Baracs 1–3 (0–2)

Rácalmás: Tóth – Nagy (Horváth R.), Cserkuti, Szabó Za., (Gergelyfi), Juhos, Hír, Pék (Noé), Südi, Mészáros (Szabó Zo.), Németh, Horváth (Bartók).

Baracs: Idei (Hruby T.) – Hepp, Rezes, Prókai, Nagy (Deli), Éliás, Mészáros, Badi (Palkó), Huber (Sebestyén), Kőkuti,

Gólszerző: Juhos (90.), illetve Rezes (12., 49.), Mészáros (40.).

A rácalmásiak (b) otthon kaptak ki a Baracstól
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Kulcs – Előszállás 6–3 (3–1)

Kulcs: Lencsés – Godó, Ócsai (Bíró), Szekszárdi (Borbás), Papp (Kolmankó), Mácsfalvi, Plézer (Jakubek), Fehér, Erdélyi P., Erdélyi T., Balla.

Előszállás: Czári – Németh (Kercza), Nyári, Béres, Czifra, Bognár (Ecsedi), Szalai (Horváth), Suplicz (Harasztia), Horváth (Balogh), Reichardt, Romhányi. Gólsz.: Mácsfalvi (12., 47., 53., 64.), Balla (44.), Erdélyi (49.) illetve Reichardt (36., 68.), Czifra (86.).

Nagylók – Nagykarácsony 2–3 (2–1)

Nagykarácsony: Turi – Fülöp, Kovács D., Tábi (Rabijász), Rácz (Wadolowski), Boros, Szabó, Felföldi, Kovács R., Mohácsi, Horváth (Simon.)

Gólszerző: Killer (22.), Álland (40.), illetve Boros (19., 90.), Rabijász (87.).

Beloiannisz – Adony 0–6 (0–0)

Adony: Schmidt – Budai, Nagy (Villás), Bagóczki, Erdei (Vászon), Vukaljovics (Varga), Tóth, Erdélyi (Kőkuti), Balogh, Nebucz, Szántó (Tatár).

Gólszerző: Szántó (46., 73.), Varga (60.), Tóth (85., 87., 90.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában