jól szerepelt a Pentele Modellező Sportegyesület

2020.07.23. 15:00

Hajómodellek száguldoztak ismét a nagyvenyimi tavon

A hét végén immár második alkalommal rendezték Nagyvenyimen a hajómodellezők országos találkozóját, egyben az országos bajnokság harmadik futamát.

Horváth László

Valójában a vírushelyzet miatt ez volt az első vízre szállás. A rendezvényről Szabad Zoltánt, az egyesület vezetőjét, és főtámogatóként Nagyvenyim önkormányzatának képviseletében Vargáné Kaiser Katalin polgármestert kérdeztük.

– Sokkal több versenyt terveztünk, de ebben a sportágban is jelentősen visszavett a vírus. Az első és a második forduló így elmaradt idén, tehát igazából ez az első éles erőpróbája a modellezőknek. Sajnos a környező országokból elég nehéz az átjutás, ezért többen le is mondták a részvételt, de azért érkeztek szép számmal versenyzők. Az első napon még az időjárás sem kedvezett az indulóknak. A versenyen nagyjából ötven hajó indul majd négy kategóriában. Valamint a rajthoz állás egyben magyar bajnoki futam és nemzetközi verseny is – nyilatkozta az első nap indulása előtt Szabad Zoltán.

Vargáné Kaiser Katalin, a házigazda Nagyvenyim polgármestere és Szabad Zoltán főszervező
Fotók: Horváth László

– Nagyon fontos számunkra, hogy minél sokszínűbb sport- és szabadidő-lehetőséget teremtsünk a községben – tette hozzá Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere. A települési sportkoncepcióban is megfogalmaztuk ez irányú elképzeléseinket, hiszen az éves sport- és kulturális tervünk is tartalmazza a programok szélesítését, színesítését. A mostani megmérettetés különlegességét az adta, hogy a pandémia miatt Nagyvenyim adhatott otthont az első idei versenynek. Remélhetőleg jövőre sokkal szélesebb körben és nagyobb volumenű rendezvényt tarthatunk. Természetesen a rendezés költségeihez Nagyvenyim önkormányzata is hozzájárult – mondta a megnyitó előtti pillanatokban Vargáné Kaiser Katalin.

Magyar bajnoki futam és egyben nemzetközi verseny is zajlott a venyimi tavon

A második nap végén Szabad Zoltán foglalta össze a verseny eredményeit és tapasztalatait:

– A nehézségek és az időjárási körülmények ellenére gördülékenyen sikerült a rendezvényünk. Kiemelten öröm számunkra, hogy egyesületünk az ob-futamon három dobogós helyezést ért el Szabad Zoltán és Csikós Nagy Bálint jóvoltából. A verseny lebonyolításában köszönet jár támogatóinknak és nem utolsósorban egyesületi tagjainknak. Név szerint Csikós Nagy Bálint, dr. Kovács Péter, Králik Márton, Szabad Róbert, Kelemen Zsolt, Demcsák Dániel, Kvák János, akik évről évre aktívan kiveszik részüket a versenyeink megvalósításából – mondta Szabad Zoltán főszervező.

A modellezők tavaly is elmondták, szeretnék ha minél többen ismerkednének meg ezzel az izgalmas és kihívásokkal teli sportággal. Bíznak benne, hogy egyszer Dunaújvárosban is megrendezhetik. Például a szabadstrand kiváló vízfelszín lehetne. Készek és nyitottak a helyszínek bővítéséhez, az ehhez szükséges egyeztetések lefolytatásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában