edzésmunkája és hozzáállása példaértékű

2020.06.01. 09:30

Azari Zsolt, az Acélbikák csapatkapitánya Mr. Spirit díjat kapott

Szűk körben, a járványügyi szabályok betartása mellett átadták az Erste Liga 2019-2020-as szezonjának egyéni díjait. A posztonkénti elismerések a liga vezetőedzőinek szavazata alapján dőltek el.

duol.hu

Azari Zsolt Mr. Spirit lehet. Már nem rajta múlik...

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A Magyar Jégkorong Szövetség honlapja tájékoztatott, hogy az Erste Liga legjobbjai között a Mr. Spirit díjat Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák csapatkapitánya vehette át. Ez az elismerés annak a játékosnak jár, aki példamutató magatartásával, hozzáállásával, munkavégzésével emelkedik ki társai közül. A csatár sokat tett a dunaújvárosi jégkorong hírnevének öregbítéséért, és amikor szükséges volt, az életben tartásáért. Az edzésmunkája és hozzáállása ismerői szerint példaértékű, mindig a maximumra törekszik. 485 Erste Liga-meccsen 507 pontot szerzett. Az élsport mellett két diplomát szerzett. Sportemberi magatartása, alázata és elhivatottsága utat mutat a fiataloknak is.

Azari Zsolt kiemelte: sokat jelent számára a díj, megható és nagy megtiszteltetés, hogy elsőként kaphatta meg. „Köszönöm a klubomnak és a családomnak, akik mindvégig támogattak. A liga alapítása óta itt játszom, a Dunaújvárossal sok mindenen átmentünk, voltak szép hegyek és mély völgyek is. A sok érzelem, ami a játékban van, még motivál, és remélem, még pár évig ebben a színvonalas ligában szerepelhetek. Nekem mindig a jégkorong volt az első, mindig összeegyeztettem az edzéseket a tanulással is, nem hagytam ki gyakorlást . Azzal a példával igyekszem a fiatalok előtt járni, hogy minden edzésen ott vagyok és a legjobbamat nyújtom. Azt hangsúlyozom nekik, hogy mindig adjanak bele mindent, és csak azzal foglalkozzanak, hogyan válhatnak jobb játékossá – és azt kívánom nekik, hogy ők is legalább ilyen utat járjanak be.”

A legjobb hátvéd díját az FTC-Telekommal bajnok Jere Pulli kapta. A finn védőnek ez volt az első idénye a ligában. A csatárok között a szintén megosztott aranyérmes Csíkszeredai Sportklub kanadai játékosa, Joshua Shalla diadalmaskodott. A 28 éves csatár az alapszakasz assziszt- és pontlistáját az első helyen zárta: 34 meccsen 28 gól és 39 gólpassz volt a termése. A posztonkénti elismerések a liga vezetőedzőinek szavazatai alapján dőltek el.

A főszponzor Erste Bank – a korábbi évekhez hasonlóan – ezúttal is „Higgy Magadban” különdíjakkal jutalmazta az idény kiemelkedő játékosait, akikre a liga csapatai jelölhettek. Az év felfedezettje Szűcs István (Hokiklub Budapest), míg az év legsportszerűbb játékosa Léránt René (DEAC) lett.

Forrás: MTI, Magyar Jégkorong Szövetség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában