Újabb játékosok érkeztek, s összeállt a szakmai stáb

2020.05.28. 20:00

Érden játssza majd a meccseit a DKKA

„DKKA, a jövő csapata” címmel tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Barta Endre humán alpolgármester, Mátyás Gábor, a DKKA ügyvezetője, Gurics Attila menedzser, Vágó Attila vezetőedző és Szalai Babett, az együttes csapatkapitánya.

Brousil Csaba

Vágó Attila, a DKKA vezetőedzője és Szalai Babett csapatkapitány Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: Laczkó Izabella

A tájékoztató felvezetőjében Medgyesi Miklós, az önkormányzat sajtószóvivője elmondta, hogy az elmúlt évek színvonalas szakmai munkájának köszönhetően a TAO támogatásokból idén a csapat vastagon részesül majd, az akadémia és az utánpótlás működtetése ebből megoldható. Kiemelte, a korábbi működési költséget 100 millió forinttal sikerült lefaragni. Azt nem részletezte, hogy ez az összeg miből tevődik össze, de vélhetően nagyrészt abból, hogy nyolc meghatározó játékos távozott a csapattól.

Barta Endre örömét fejezte ki azért, hogy eljöhetett az az idő, hogy a politika folyamatosan ki tud vonulni a csapat és a helyi kézilabda mellől, amely ezután csak a sportról szólhat majd. Érdekes kijelentés volt ez, tekintve, hogy a DKKA tulajdonosa továbbra is a város önkormányzata.

Mátyás Gábor egyik bejelentése az volt, hogy a csapat a következő bajnoki szezon mérkőzéseit az Érd Arénában játszhatja majd, az erről szóló szerződést már alá is írták. A másik pedig, hogy szponzorokat várnak a csapat mellé, kettővel pedig a múlt héten sikerült is megállapodniuk. Ezek kilétéről nem beszélt. Gurics Attila újabb játékosok érkezéséről számolt be. A következő szezonban a DKKA felnőttcsapatát erősíti majd: Hlogyik Petra (FTC) kapus, Horváth Gréta (Szent István SE) jobbszélső, Moutsogianni Theodóra (Köfém SC) beálló és az észak-macedón Sanja Dabevska (Görögország) szintén beálló poszton. Rajtuk kívül az akadémia utánpótlás korú játékosaival is számolnak majd a felnőttcsapatnál. A szakmai stáb is kialakult: Vágó Attila vezetőedző, Illés Márton másod edző, Győri Ágnes kapusedző, Takács Árpád erőnléti edző és Bába Mihály gyúró. Június 19-án lesz a bajnokság sorsolása és mint mondta, ha minden igaz, szeptember 6-án sor kerülhet az első bajnoki meccsre is.

Szalai Babett arról beszélt, hogy soha nem várta még enynyire az alapozási szezont, az edzéseket és a bajnokságot. Vágó Attila arról számolt be, hogy a keret július 1-én egy csapat építőn vesz részt, majd július 6-án megkezdik az edzéseket. A nyolchetes felkészülési időszakban nyolc-kilenc edzőmérkőzést játszanak. Erre azért lesz szükség, mert a labdás tréningek, a játék a koronavírus-helyzet miatt hónapok óta szünetel.

Vágó Attila, a DKKA vezetőedzője és Szalai Babett csapatkapitány Fotó: Laczkó Izabella

Hogyan telik meg az Érd Aréna újvárosi szurkolókkal?

Az Érd Aréna sportcsarnok része 1800 fős befogadóképességével a liga egyik legnagyobb létesítménye. A létesítmény százfős VIP szektorral és négyszáz fő befogadására alkalmas állóhellyel rendelkezik. A sajtótájékoztatón újságírói kérdésre, miszerint a csapat vezetése, menedzsmentje mit tesz majd azért, hogy újvárosi drukkerek sokasága szurkolhasson a csapatért, Gurics Attila azt mondta, hogy örül ennek a kérdésnek, mert a menedzsment számára kiemelten fontos a csapat szurkolótábora. Kiemelte, hogy az első és legfontosabb lépés mindenképpen az volt, hogy aláírhassák az aréna használatáról szóló szerződést. A bajnokság kezdetéig terjedő időben a szurkolókkal egyeztetve kidolgozzák majd azt a tervet, ami azt hivatott megvalósítani, hogy minél több dunaújvárosi szurkoló biztathassa majd a helyszínen a Kohászt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában