jégkorong

2020.04.27. 19:57

A szapporói vb (is) újra nézhető a tévében

Két ízben jutott fel a magyar jégkorong-válogatott a világbajnokság legmagasabb osztályába, az egykori A csoportba, amit most az elitnek neveznek, 2008-ban Szapporóban, majd 2015-ben Krakkóban.

Agárdy Csaba

20100413 Divízió 1-es LJUBLJANAi világbajnokságra készülõ magyar jégkorong-válogatott PETERDI IMRE-csatár foto:Tumbász Hédi

Fotó: Tumbász Hédi

Miért hozzuk most ezt szóba? Az egyik, hogy a krakkói bravúr épp öt éve volt, a szapporói mérkőzéseket pedig újra közvetíti a Sport TV. Az észtek elleni találkozó tegnap volt műsoron, ma jön a litvánok elleni meccs, majd sorban Japán, Horvátország és Ukrajna következik. Május 4-től a svájci A csopotos vb derbijei következnek, majd jönnek a krakkói találkozók, később a 2016-os oroszországi elit világbajnokság összecsapásai. De ne csak a múlttal foglalkozzunk!

Peterdi Imre most a Vasas edzője, Szapporóban még Acélbika volt Fotó: Tumbász Hédi/NS

A magyar válogatott bejutott az olimpiai selejtező harmadik fordulójába, miután februárban az A csoportos házigazda Nagy-Britanniát, Romániát és Észtországot is megelőzte a második körben.

A napokban a Nemzetközi Jégkorong Szövetség közzétette a legújabb világranglistát, ami alapján kiderült, ha augusztusban Lettoszágból is továbbjutna nemzeti csapatunk, akkor a 2022-es pekingi játékokon valószínűleg Oroszországgal, Csehországgal és Svájccal kerülne egy csoportba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában