Repülő korongok

2020.02.20. 21:29

Ferling Bernadett is kipróbálta a csapatfrizbit

Ha Magyarországon születne egy reprezentatív felmérés, akkor valószínűleg az emberek 99 százaléka azt mondaná a frizbiről, hogy egy kerek tárgy, amit a strandon dobálnak.

duol.hu

Valójában egy nagyon komoly csapatsport, amit itthon is űznek, bajnoksága van, és több korosztályban nemzeti válogatottja. A 2020-as bajnokesélyes Óbudai Repülő Korong Sportegyesület fejébe vette, hogy a sportágat népszerűbbé teszi itthon, és ezáltal kedvet csinál a sportolásra olyan fiataloknak, akik eddig nem találták meg a kedvükre való mozgást. Ezért kihívtak egy ismert emberekből álló All Stars csapatot egy 20 perces mérkőzésre.

Ferling Bernadett hamar belejött a repülő korongozásba Fotó: prgarden

Az összecsapásra Budapesten, a Siketek pályán került sor, ahol Pachmann Péter műsorvezető, Ferling Bernadett BL-győztes kézilabdázó, Kondákor Zsófi színésznő, Elek Péter stand up comedys, Lajtai Kati énekesnő, Pató Márton riporter és a Carbonfools együttes tagjai vállalták a meccset a frizbisek ellen. A mérkőzés előtt egy szabályismertetéssel egybekötött edzés zajlott, ahol elhangzott: a frizbit 7 a 7 ellen játsszák, és a saját zónából az ellenfél zónájába passzolgatva kell eljuttatni a korongot úgy, hogy futni nem lehet vele, és igyekezni kell, hogy a dobásba ne tudjon beleérni az ellenfél játékosa. A frizbi sajátossága, hogy rengeteget kell sprintelni korong nélkül, nem lehet az ellenfél játékosához hozzáérni. Az óbudai egyesület és az All Stars csapat „mindössze” egy 20 perces mérkőzést játszott. Ferling Bernadettnek kézilabdásként eleinte az volt szokatlan, hogy nem faltolhatja a felé érkező játékost, de hamar belejött. A gálamérkőzés az óbudaiak 7–2-es győzelmével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában