Mentalitása, akarata minta lehet a fiataloknak

2020.01.16. 09:30

Egyre jobb formába lendül

Triscsuk Krisztina, a Dunaújvárosi Kohász élvonalbeli kézilabdázója Fehérváron, Érden, majd Dunaújvárosban, Siófokon, Kisvárdán, a német bajnokságban, a Thüringerben játszott, és tavaly óta ismét a Kohász csapatában kézilabdázik.

Jankó Árpád

Az EHF-kupa aranyérmese, a honosítás után Magyarország színeiben az Európa-bajnokságban válogatottként bronzérmet szerzett. Előtte orosz válogatott játékos is volt. Eddig is nagyon gazdag a pályafutása, amelyben a sok szép siker mellett persze a balszerencse is elkísérte. Természetesen a sérülésekre gondolok. A legkomolyabban a Thüringer HC kézilabdázójaként elszenvedett bokasérülés sújtotta. Komoly műtét után felépült, és most kedvenc városában, Dunaújvárosban, a Kohászban folytatja pályafutását az ötvenháromszoros magyar válogatott átlövő.

Triscsuk az orrsérülése miatti fájdalmat nem érezte az Alba elleni meccs közben
Fotó: Makovics Kornél

– Egyéves németországi kitérő után hazajöttem, újra a Kohász kézilabdázójaként szeretnék sikereket elérni csapatommal. Mindig jó volt itt ebben a városban játszani, élni. Számomra komoly dolog az is, hogy egy fiatal csapatban bizonyíthatok. Szívesen osztom meg a fiatalokkal a tapasztalataimat.

Aki eddig is figyelte játékát, munkáját, láthatta, hogy ő vérbeli profi a pályán. Bárhol is szerepelt, mindent elkövetett a győzelem érdekében. Soha nem adta fel, küzdött, erőfeszítéseket tett, amíg le nem fújták a bírók a találkozót. Ez a mentalitás, játékstílus György Lászlónak, a Kohász vezetőedzőjének is rendkívüli értéket jelent. A mester így látja Triscsuk teljesítményét, játékát: – A munkában élen jár Krisztina. Mindent ért a kézilabdából, komoly rutinnal, ismeretekkel rendelkezik. Ez pedig fiataljaink számára sokat jelent, hiszen látják, hogy egy komoly tudású, tapasztalt játékos milyen alázattal dolgozik, kézilabdázik csapata sikeréért. Melyek a kézilabda elemei, fortélyai, amiket meg kell tanulni. Ő jó szellemű, csapatember. Öröm nekünk, hogy a mi játékosunk. Nagyon várjuk a kitűnő játékát. Tudjuk, hogy nyolc hónapig nem játszhatott műtéte miatt.

Viszont legutóbb Székesfehérváron az Alba ellen megmutatta, hogy egyre jobb formában játszik, és látható, hogy mire képes. Idegenben egy, a hazai győzelemre számító és abban bízó együttes ellen nagyszerűen kézilabdázott, és hét góljával nagyban hozzájárult a Kohász győzelméhez. Pedig előtte a Győr elleni mérkőzésen egy ütés következtében komoly orrsérülést szenvedett.

– Néhány nap alatt félig-meddig rendbe jöttem. A fehérvári mérkőzésen még egy kicsit fájt az orrom, de a játék közben ezt elfelejtettem, de legalábbis nem foglalkoztam vele. A Vác elleni találkozó sem lesz könnyű. Új kihívást jelent számunkra ez a komoly, keménynek ígérkező csata. De győzni szeretnénk megint. Ehhez kell elszántság, küzdőszellem. Komoly védekezéssel, kapusteljesítménnyel, a támadásoknál pedig a pontossággal, gyorsasággal, kevés hibával kell játszanunk. A fehérvári győzelem sikerélményt és önbizalmat jelentett nekünk a Vác elleni mérkőzésre – nyilatkozta lapunknak.

A bajnokság állása: 1 Győr 28 pont/14 mérkőzés, 2. FTC 21/13, 3. Siófok 19/12, 4. Érd 18/12, 5. DVSC 17/12, 6. Vác 12/12, 7. DKKA 12/12, 8. MTK 12/14, 9. Kisvárda 9/12, 10. Alba FKC 9/12, 11. Szombathely 7/13, 12. Mosonmagyaróvár 5/12, 13. Békéscsaba 3/12, 14. Szent István SE 2/12.

Egy órával korábban kezdődik a pénteki mérkőzés

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia tájékoztatása szerint a pénteki, Váci NKSE elleni szekszárdi mérkőzés kezdési időpontja délután 17 órára módosult, a helyi kosárlabdacsapat kérésére. Azaz a tervezettnél egy órával korábban kezdődik. Ez a Dunaújvárosból induló szurkolói busz menetrendjét is befolyásolja, ami így ugyancsak egy órával korábban, azaz 15.15 órakor indul. Kérik, amennyiben valaki esetleg már megváltotta a jegyét a szurkolói buszra, de a változás miatt nem tud elutazni Szekszárdra, az telefonon jelezze a DKKA irodája felé! Kapcsolat: Györgyné Oblisz Anita technikai vezető, telefonszám: 30/539-1147.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában