Felsőházi kihívások

2020.01.16. 21:42

David Legerrel vágnak neki a középszakasznak

Mint arról csütörtöki kiadásunkban részletesen beszámoltunk, szerdán este, a Brassó ellen, hazai jégen elért győzelemmel (7–5) zárta az Erste Liga alapszakaszát a DAB, amely lapzártánkig a 4. helyet foglalta el a tabellán.

Szabó Szabolcs

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A pozíciórivális DEAC tegnap este Csíkszeredában játszott. Amennyiben a debreceniek pontot/pontokat szereztek Csíkban, ők zártak a 4. helyen – a találkozó lapzártánk után ért véget. Visszatérve az Acélbikákhoz, a csapat és Miroslav Ihnacak közötti egyre mélyülő feszültség miatt a vezetőség az edzőváltás mellett döntött. A kanadai David Leger korábban már Donald MacLean segítőjeként dolgozott Dunaújvárosban a 2014/2015-ös szezonban. A Brassó elleni találkozón három tréner is irányította a Bikákat, hiszen Leger mellett ott volt a kispadon Ihnacak és segítője Jan Vodila is.

Hét gólt szereztek a Bikák a Brassó ellen
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A piros-fehérek győzelmével végződő találkozó után így értékeltek a szakvezetők:

David Leger: – A támadójátékunk tetszett, a védekezésünkön azonban még van mit javítani, de természetesen örülök, hogy győzni tudtunk egy jó csapat ellen.

Onadrej Rusnák másod­edző, Corona Brassó: – Kicsit csalódott vagyok, mert legalább a meccs felében jobban játszottunk, mint a hazaiak, ám elkövettünk néhány hibát, amelyeket a DAB kihasznált. Ezzel együtt jó kis ­meccs volt, mindenki sokat játszhatott, de a középszakasz és a rájátszás azért más lesz.

A tavalyi szezonhoz képest hatalmasat lépett előre a DAB, most a felsőházban várja a folytatást, így biztos, hogy ott lesz a rájátszásban is. Kérdés, milyen pozícióban.

Azariék számára a középszakasz január 21-én kezdődik, ekkor a debrecenieket fogadják az újvárosi jégcsarnokban, a második körben pedig Debrecenbe utaznak Somogyiék. A középszakasz február 19-ig tart. David Le­gernek tehát bő négy-öt napja van arra, hogy saját elképzelései szerint (át)formálja a csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában